نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1383 , دوره  10 , شماره  1 ; از صفحه 42 تا صفحه 46 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان آلودگي باكتريايي بستني هاي سنتي شهرستان مشهد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی واحد گناباد-گناباد- ناصر خسرو 4- پلاک 86
 
چکیده: 
زمینه و هدف: شیر خام و فرآورده های آن به دلیل کامل بودن و سهولت آلودگی منشأ برخی از بیماریهای مهم تغذیه ای هستند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی کیفیت بهداشتی بستنی های سنتی مصرفی از نظر آلودگی انجام گردید. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، به طور تصادفی تعداد 100 نمونه بستنی سنتی از مراکز تولید و توزیع این فرآورده، از مناطق مختلف شهر مشهد جمع آوری و به منظور بررسی میزان آلودگی باکتریایی مورد آزمایش قرار گرفتند. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آنالیز واریانس و بر حسب فصل و منطقه مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: 91% از نمونه ها دارای آلودگی بیش از حد مجاز (/gr 105×5<) بودند. 84% از نمونه ها آلوده به باکتری های خانواده انتروباکتریاسه به میزان بیشتر از حد مجاز (/gr 102<) و 67% از نمونه ها آلوده به استافیلوکوکوس آروئوس بیشتر از حد مجاز (/gr 102<) بودند. اشریشیاکلی از 11% نمونه ها جدا گردید؛ تمامی نمونه ها از نظر سالمونلا منفی بودند. نتیجه گیری: درصد بالایی از بستنی های سنتی از نظر کیفیت بهداشتی با استانداردهای موجود منطبق نبودند. پاستوریزاسیون مخلوط اولیه بستنی با اعمال حرارت کافی بر روی آن به منظور کنترل آلودگیهای اولیه به افزایش سطح کیفیت بهداشتی این فرآورده کمک می نماید.
 
کلید واژه: 


 
موضوعات مرتبط: 
-
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مختاریان دلویی، ح.، و محسن زاده، م.، و خضری، م. (1383). بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان مشهد. افق دانش, 10(1), 42-46. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=18679



Vancouver : کپی

مختاریان دلویی حسین، محسن زاده محمد، خضری محمد. بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان مشهد. افق دانش. 1383 [cited 2022August16];10(1):42-46. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=18679



IEEE : کپی

مختاریان دلویی، ح.، محسن زاده، م.، خضری، م.، 1383. بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان مشهد. افق دانش, [online] 10(1), pp.42-46. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=18679.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 109 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی