برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1391 , دوره  11 , شماره  44 ; از صفحه 185 تا صفحه 192 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر اسانس آويشن شيرازي بر رشد و توليد انتروتوکسين E باکتري استافيلوکوکوس اورئوس ATCC 29213

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، خیابان آزادی، خیابان دکتر قریب، گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، کدپستی: 63111-14199
 
چکیده: 
گياه آويشن شيرازي از گياهان دارويي در طب سنتي ايراني بوده و بررسي اثرات ضدميکروبي آن در زمينه مواد غذايي بر باکتري هاي بيماري زاي مهم و عامل مسموميت غذايي مانند استافيلوکوکوس اورئوس ضروري به نظر مي رسد.هدف: هدف اين مطالعه، بررسي اثر اسانس آويشن شيرازي بر رشد و توليد انتروتوکسينE  استافيلوکوکوس اورئوس ATCC 29213 مي باشد.روش بررسي: حداقل غلظت بازدارنده رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتري کشي (MBC) اسانس آويشن شيرازي براي استافيلوکوکوس اورئوس، تاثير غلظت هاي تحت بازدارنده اسانس بر رشد و تکثير باکتري طي 72 ساعت کشت و توليد انتروتوکسين E در مجاورت غلظت هاي تحت بازدارنده در دو دماي 25 و 35 درجه سانتي گراد تعيين شد.نتايج MIC :و MBC اسانس آويشن شيرازي به ترتيب 0.03 و 0.04 درصد به دست آمد. نتايج کشت در 25 و 35 درجه سانتي گراد نشان مي دهد که غلظت MIC75 درصد در 25 درجه سانتي گراد و 35 درجه سانتي گراد در 72 ساعت رشد باکتري را، نسبت به گروه کنترل، 3 لوگ کاهش داده است. مجاورت باکتري با اسانس در هر دو دما باعث کاهش توليد انتروتوکسين E شده و افزايش غلظت اسانس به 0.015 درصد و 0.022 درصد اثر بازدارندگي معني داري بر توليد انتروتوکسينE  گذارد.نتيجه گيري: مي توان از اين اسانس در غلظت بازدارنده رشد جهت جلوگيري از رشد استافيلوکوکوس اورئوس و در غلظت هاي تحت بازدارنده جهت جلوگيري از توليد انتروتوکسين و يا کاهش توليد آن در صنايع غذايي استفاده نمود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عزیزخانی، م.، و میثاقی، ع.، و آخوندزاده بستی، ا.، و گندمی نصرآبادی، ح.، و حسینی، ه. (1391). بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رشد و تولید انتروتوکسین E باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ATCC 29213. گیاهان دارویی, 11(44), 185-192. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=185284



Vancouver : کپی

عزیزخانی مریم، میثاقی علی، آخوندزاده بستی افشین، گندمی نصرآبادی حسن، حسینی هدایت. بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رشد و تولید انتروتوکسین E باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ATCC 29213. گیاهان دارویی. 1391 [cited 2021December04];11(44):185-192. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=185284



IEEE : کپی

عزیزخانی، م.، میثاقی، ع.، آخوندزاده بستی، ا.، گندمی نصرآبادی، ح.، حسینی، ه.، 1391. بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر رشد و تولید انتروتوکسین E باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ATCC 29213. گیاهان دارویی, [online] 11(44), pp.185-192. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=185284.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 104 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی