برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثرات ضد باکتري اسانس چند گونه گياهي بر باکتري هاي ويبريو آلجينوليتيکوس، ليستريا مونوسيتوژنز و اشرشياکلي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، پژوهشکده تالاب بین المللی هامون، دانشگاه زابل، سیستان و بلوچستان، ایران
 
چکیده: 

با توجه به محدوديت هاي استفاده از آنتي بيوتيک ها، گرايش به جايگزيني آنها با مواد طبيعي و ارزان تر را تقويت نموده است. از بين مواد مختلف جايگزين، اخيرا فرآورده هايي با منشاء گياهي جايگاه ويژه اي يافته اند. در اين تحقيق اثرات ضد باکتريايي اسانس 5 گونه گياهي نعناع (Mentha spicata)، رزماري (Rosmarinus officinalis)، ميخک هندي (Eugenia caryophyllata)، زيره سبز (Cuminum cyminum) و سماق (Rhus coraria) بر 3 سويه باکتريايي(Escherchia coli, Listeria monocytogenes, Vibrio alginolyticus)  مورد مطالعه قرار گرفت، براي تعيين حداقل غلظت بازدارندگي (MIC) از روش استاندارد ميکرودايلوشن (Broth Microdilution) استفاده شد و حداقل غلظت باکتري کشي(MBC)  با استفاده از مقادير MIC هر اسانس تعيين شد. نتايج نشان داد که کمترين ميزان MIC و MBC به ترتيب برابر با 4 و 8 ميلي گرم در ميلي ليتر که مربوط به اسانس هاي ميخک هندي بر باکتري هاي V. alginolyticus و E. coli و نعناع بر باکتري V. alginolyticus بوده و بيشترين مقدار MIC و MBC مربوط به اسانس رزماري به ترتيب برابر با 18 و 36 ميلي گرم در ميلي ليتر بر باکتريL. Monocytogenes  به دست آمد. از بين اسانس هاي مورد بررسي اسانس ميخک هندي، عملکرد قوي تري داشته و باکتري ها نسبت به آن حساس تر بودند. اما اسانس رزماري، ضعيف تر و باکتري ها نسبت به آن در مقايسه با ساير اسانس ها مقاومتر بودند. حساس ترين و مقاوم ترين باکتري نسبت به اسانس هاي مورد مطالعه به ترتيب باکتري V.alginolyticus و L.monocytogenes بودند. نتيجه اين که اسانس هاي مورد مطالعه داراي اثرات ضد باکتريايي بر باکتري هاي مذکور بوده و از بين اسانس هاي مورد بررسي اسانس ميخک هندي و نعناع قوي تر بوده بنابراين پيشنهاد مي شود با جداسازي ماده موثره اين دو اسانس در کنترل باکتري هاي بيماري زاي ديگر استفاده شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 253
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی