6 SID.ir | اثر رژيم غذايي حاوي كره پاستوريزه بر يادگيري فضايي مدل ماز T شكل در موش هاي صحرايي نر
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

اثر رژيم غذايي حاوي كره پاستوريزه بر يادگيري فضايي مدل ماز T شكل در موش هاي صحرايي نر

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشکده علوم‌، بخش زیست شناسی
 
چکیده: 

كلسترول يكي از تركيبات اصلي و ضروري غشاي نورون ها را تشكيل داده و يك ماده شبه چربي است كه فقط در غذاهاي با منشاي حيواني يافت مي شود. از طرفي كره حيواني داراي مقادير زيادي كلسترول و اسيدهاي چرب اشباع است. بنابراين انتظار مي رود مصرف اين ماده، ساختار و عمل سلول هاي عصبي را متاثر نمايد. لذا در اين تحقيق اثر مصرف كره (به عنوان يك روغن حيواني) روي عملكرد يادگيري فضايي در موش هاي صحرايي نر با دستگاز ماز T - شكل بررسي شده است.
حيوانات مورد آزمايش به 4 گروه تقسيم شدند. به طوري كه يك گروه به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد و از غذاي استاندارد آزمايشگاهي تغذيه كرد و سه گروه ديگر به ترتيب به مدت دو، سه و چهار هفته از غذاي حاوي كره 10% به صورت آزاد استفاده نمودند . سپس حيوانات طي 9 روز متوالي، جهت يادگيري فضايي در دستگاه ماز T- شكل آموزش داده شدند. نتايج نشان داد كه استفاده خوراكي ازكره به مدت دو هفته، يادگيري فضايي را نسبت به گروه شاهد افزايش مي دهد(p<0.05) . احتمال دارد كه اثرات تسهيلي كره به صورت خوراكي ناشي از كلسترول و يا اسيدهاي چرب اشباع موجود در كره باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 264
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی