نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثرهاي كينتين و جيبرليك اسيد بر گل انگيزي و ويژگي هاي ميوه انگور (.Vitis vinifera L) رقم سياه شيراز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
يکي از اساسي ترين مراحل نمو زايشي تاک، مرحله انگيزش گل مي باشد که تحت تاثير عوامل محيطي و تنظيم کننده هاي رشد قرار مي گيرد. در پژوهش حاضر علاوه بر تعيين زمان گل انگيزي اثرات کاربرد کينتين (Kin) و جيبرليک اسيد (GA3) (غلظت هاي 25 و 50 و 100 ميلي گرم در ليتر) بر تشکيل گل و ويژگي هاي ميوه رقم سياه شيراز در شرايط ديم (باجگاه شيراز) و آبي (کوشکک شيراز) بررسي شد. براي تعيين زمان گل انگيزي از نيمه دوم ارديبهشت ماه تا اواخر مرداد ماه 1375 به فاصله 15 روز سه شاخه روي سه بوته انتخاب و عمل حلقه برداري و قطع برگ انجام گرفت با بررسي هاي انجام شده در سال 1376 روي اين شاخه ها مشخص شد انگيزش گل در هر دو منطقه حدودا نيمه اول خرداد ماه (کمي بعد از باز شدن گل هاي سال قبل) مي باشد. نتايج هيستولوژيکي نشان داد کاربرد کينتين 50) ميلي گرم در ليتر) موجب توسعه و نمو بيشتر سرآغازه خوشه گرديد در حاليکه جيبرليک اسيد (غلظتهاي 50 و 100 ميلي گرم در ليتر) موجب طويل شدن قاعده جوانه، ممانعت از رشد و نمو سرآغازه خوشه و نهايتاً نکروزه شدن جوانه گرديد. همچنين بررسي اثرات محلول پاشي با کينتين و جيبرليک اسيد بر ويژگي هاي ميوه نشان داد، اگر چه کاربرد کينتين اثر معني داري بر ويژگي هاي ميوه نداشت ولي کاربرد جيبرليک اسيد (50 و 100 ميلي گرم در ليتر) موجب کاهش ضريب باردهي، طول محور اصلي خوشه، تعداد حبه در خوشه و وزن چوب گرديد. در اين زمينه اثرات کاهش جيبرليک اسيد در انگورهاي ديم بيشتر از انگورهاي آبي مشهود بود.
 
کلید واژه: 


 
موضوعات مرتبط: 
-
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

اسماعیلی زاده، م.، و تفضلی بندری، ع. (1379). اثرهای کینتین و جیبرلیک اسید بر گل انگیزی و ویژگی های میوه انگور (.Vitis vinifera L) رقم سیاه شیراز. مجله علوم و فنون باغبانی ایران, 1(2-1), 43-54. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=18339



Vancouver : کپی

اسماعیلی زاده مجید، تفضلی بندری عنایت اله. اثرهای کینتین و جیبرلیک اسید بر گل انگیزی و ویژگی های میوه انگور (.Vitis vinifera L) رقم سیاه شیراز. مجله علوم و فنون باغبانی ایران. 1379 [cited 2022June30];1(2-1):43-54. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=18339



IEEE : کپی

اسماعیلی زاده، م.، تفضلی بندری، ع.، 1379. اثرهای کینتین و جیبرلیک اسید بر گل انگیزی و ویژگی های میوه انگور (.Vitis vinifera L) رقم سیاه شیراز. مجله علوم و فنون باغبانی ایران, [online] 1(2-1), pp.43-54. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=18339.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 221 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی