برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1387 , دوره  8 , شماره  1 (ب) ; از صفحه 13 تا صفحه 26 .
 
عنوان مقاله: 

اثر تاريخ کاشت و علف هاي هرز بر عملكرد سه رقم عدس (.Lens culinaris Med) در شرايط ديم خرم آباد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

تاثير تاريخ كاشت و تداخل علف هاي هرز بر صفات مهم زراعي ارقام عدس در شرايط ديم شهرستان خرم آباد طي سال زراعي 85-1384 مورد بررسي قرار گرفت. آزمايشي به صورت فاكتوريل در قالب طرح بلوك هاي كامل تصادفي با 4 تكرار اجرا شد. فاكتورهاي آزمايش شامل تاريخ كاشت در سه سطح (پاييزه، زمستانه و بهاره)، رقم عدس در سه سطح (گچساران، فيليپ و توده محلي لرستان) و رقابت علف هاي هرز در دو سطح (وجين و تداخل علف هاي هرز) بودند. توليد زيست توده عدس در کشت پاييزه به ترتيب 21.6 و .8155 درصد بيشتر از کشت هاي زمستانه و بهاره بود. کنترل علف هاي هرز سبب افزايش 34.7 درصد توليد زيست توده عدس شد. حداکثر عملکرد دانه عدس (1486 كيلوگرم در هكتار) از کشت پاييزه به دست آمد که به طور معني داري بيشتر از کشت هاي زمستانه و بهاره بود. عملکرد دانه کشت پاييزه 28.0 و 297.6 درصد بيشتر از کشت هاي زمستانه و بهاره بود. عملکرد ارقام گچساران و فيليپ به طور معني داري بيشتر از توده محلي لرستان بود. وجين علف هاي هرز سبب افزايش 46.7 درصد عملکرد عدس شد. افزايش عملکرد ناشي از وجين علف هاي هرز در کشت هاي پاييزه، زمستانه و بهاره به ترتيب 48.4، 50.3 و 30.1 درصد بود. کاهش عملکرد دانه ناشي از تداخل علف هاي هرز براي ارقام گچساران و فيليپ به ترتيب 54.7 و 47.6 درصد بود، در حالي که عملکرد دانه توده محلي لرستان در شرايط حضور و کنترل علف هاي هرز تفاوت معني داري نداشت. بيش ترين عملکرد عدس (2394 كيلوگرم در هكتار) به کشت پاييزه رقم گچساران در شرايط کنترل علف هاي هرز و کم ترين عملکرد به کشت بهاره توده محلي لرستان در شرايط عدم كنترل علف هاي هرز مربوط بود. بر اساس نتايج اين پژوهش كشت پاييزه و زمستانه ارقام گچساران و فيليپ براي شهرستان خرم آباد و مناطق با شرايط آب و هوايي مشابه قابل توصيه است. وجين علف هاي هرز براي ممانعت از كاهش عملكرد عدس ضروري است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 210
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی