نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1390 , دوره  11 , شماره  2 ; از صفحه 33 تا صفحه 42 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي فعاليت آنزيم پراکسيداز در برخي ميوه ها با کاربرد اسانس هاي گياهي آويشن باغي، مورد و مرزه خوزستاني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خرم آباد، باشگاه پژوهشگران جوان، خرم آباد، ایران
 
چکیده: 
در اين پژوهش، تاثير اسانس هاي گياهان آويشن باغي، مورد و مرزه خوزستاني بر ميزان فعاليت آنزيم پراکسيداز در عصاره برخي ميوه ها مورد مطالعه قرار گرفت. فعاليت آنزيم پراکسيداز با استفاده از آزمايش فاکتوريل در قالب طرح کاملا تصادفي با سه فاکتور شامل مرحله کاربرد آنتي اکسيدان، منبع آنتي اکسيدان و غلظت آنتي اکسيدان مورد بررسي قرار گرفت. غلظت هاي صفر (شاهد)، 50، 75، 100 و 200 ميکروليتر در صد ميلي ليتر از هر اسانس استفاده شد. عصاره ميوه هاي موز، شليل، گلابي، انگور، آلو، هلو، سيب لبناني زرد و سيب لبناني قرمز به عنوان منبع آنزيم پراکسيداز به کار برده شدند. نتايج نشان داد که اختلاف معني داري در فعاليت آنزيم پراکسيداز در ميوه هاي مورد مطالعه در هر دو مرحله وجود دارد (P<0.01). در پژوهش حاضر، به طور کلي غلظت هاي بالاتر اسانس مرزه خوزستاني نسبت به اسانس آويشن باغي و مورد، فعاليت ضد اکسايشي بالاتري را در مراحل قبل و بعد از عصاره گيري نشان داد که احتمالا به دليل وجود کارواکرول به عنوان مهم ترين ترکيب فعال بيولوژيکي موجود در اسانس مرزه خوزستاني است که داراي فعاليت آنتي اکسيداني قابل توجهي است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

احتشام نیا، ع.، و رضایی نژاد، ع.، و موسوی زاده، س.، و علیخانی کوپایی، م. (1390). بررسی فعالیت آنزیم پراکسیداز در برخی میوه ها با کاربرد اسانس های گیاهی آویشن باغی, مورد و مرزه خوزستانی. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی), 11(2), 33-42. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=182809



Vancouver : کپی

احتشام نیا عبداله، رضایی نژاد عبدالحسین، موسوی زاده سیدجواد، علیخانی کوپایی مجید. بررسی فعالیت آنزیم پراکسیداز در برخی میوه ها با کاربرد اسانس های گیاهی آویشن باغی, مورد و مرزه خوزستانی. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی). 1390 [cited 2022August17];11(2):33-42. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=182809



IEEE : کپی

احتشام نیا، ع.، رضایی نژاد، ع.، موسوی زاده، س.، علیخانی کوپایی، م.، 1390. بررسی فعالیت آنزیم پراکسیداز در برخی میوه ها با کاربرد اسانس های گیاهی آویشن باغی, مورد و مرزه خوزستانی. فن آوری تولیدات گیاهی (پژوهش کشاورزی), [online] 11(2), pp.33-42. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=182809.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 537 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی