نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر کشندگي عصاره آبي و الکلي انغوزه بر کيست ژيارديا لامبليا در شرايط In-vitro

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، میدان ونک، خیابان ملاصدرا، دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله (عج)، مرکز تحقیقات بهداشت نظامی بیرجند، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، گروه علوم آزمایشگاهی
 
چکیده: 
زمينه و هدف: ژيارديا لامبليا، تک ياخته عامل بيماري ژيارديازيس، يکي از شايعترين عوامل ايجاد اسهال در سراسر دنيا و بخصوص در ايران مي باشد. انغوزه، صمغ گياهي به نام انگدان است که بومي ايران بوده و داراي خواص درماني فراوان بخصوص در درمان بيماري هاي انگلي مي باشد. هدف از انجام اين تحقيق، بررسي اثر کشندگي عصاره آبي و الکلي انغوزه بر کيست ژيارديا لامبليا در شرايط In-vitro مي باشد.روش تحقيق: 500 ميکروليتر از غلظت هاي 1، 1.25، 2.5، 5، 10 و 20 ميلي گرم در ميلي ليتر عصاره هاي آبي و الکلي انغوزه با 500 ميکروليتر از کيست هاي تخليص شده ژيارديا لامبليا مخلوط شده و در دماهاي 4، 24 و 37 درجه سانتي گراد قرار داده شد. درصد کشندگي عصاره ها 1، 2، 3، 4 و 5 ساعت پس از مواجهه، به وسيله رنگ آميزي با رنگ ائوزين 0.1 درصد و شمارش ميکروسکوپي کيست ها اندازه گيري شد. داده ها با استفاده از آناليز واريانس يکطرفه، تي تست مستقل و ضريب همبستگي اسپيرمن، مورد تجزيه و تحليل قرار گرفتند.يافته ها: بيشترين درصد کشندگي عصاره الکلي انغوزه در دماي 37 درجه، در غلظت 20 mg/ml و در ساعت چهارم به ميزان 100% بود، در حالي که بيشترين درصد کشندگي عصاره آبي انغوزه، در همين دما و غلظت ولي در ساعت پنجم، 57.23 درصد بود. بين درصد کشندگي عصاره هاي آبي و الکلي در همه غلظت ها، زمان ها و دماها، تفاوت معني داري مشاهده شد(P<0.005) . اثر کشندگي هر دو عصاره به طور معني داري با افزايش غلظت، زمان و دما افزايش يافت(P<0.0001) .نتيجه گيري: عصاره هاي الکلي و آبي انغوزه در شرايط In-vitro داراي اثر کشندگي بر کيست ژيارديا لامبليا مي باشند. تاثير کشندگي عصاره الکلي بيشتر از عصاره آبي است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

رضایی منش، م.، و شیربازو، ش. (1391). اثر کشندگی عصاره آبی و الکلی انغوزه بر کیست ژیاردیا لامبلیا در شرایط In-vitro. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند, 19(1 (پیاپی 50)), 22-33. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=180335



Vancouver : کپی

رضایی منش محمدرضا، شیربازو شهناز. اثر کشندگی عصاره آبی و الکلی انغوزه بر کیست ژیاردیا لامبلیا در شرایط In-vitro. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند. 1391 [cited 2022July02];19(1 (پیاپی 50)):22-33. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=180335



IEEE : کپی

رضایی منش، م.، شیربازو، ش.، 1391. اثر کشندگی عصاره آبی و الکلی انغوزه بر کیست ژیاردیا لامبلیا در شرایط In-vitro. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند, [online] 19(1 (پیاپی 50)), pp.22-33. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=180335.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 275 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی