نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر عصاره سماق (Rhus coriaria) بر پراکسيداسيون ليپيدي و نفروپاتي ديابتي در موش هاي صحرايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* ارومیه، بلوار دانشگاه، کیلومتر 11 جاده سرو، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
 
چکیده: 
زمينه و هدف: گونه هاي فعال اکسيژن و استرس اکسيداتيو، نقش مهمي در توسعه ناهنجاري هاي ديابتي بازي مي کنند. با توجه به اهميت گياهان دارويي، در اين مطالعه، اثر عصاره آبي سماق (Rhus coriaria L) بر پراکسيداسيون ليپيدي و نفروپاتي ديابتي مورد بررسي قرار گرفت.روش تحقيق: در اين مطالعه تجربي، 30 سر رت نر نژاد ويستار به وزن 180 تا 230 گرم استفاده شد. موش ها به 5 گروه 6 تايي تقسيم شدند. به رت هاي گروه کنترل هم حجم ماده تزريقي سرم فيزيولوژي تزريق شد. رت هاي گروه دوم، با تزريق صفاقي تک دوز آلوکسان(١٢٠ mg/kgbw)  ديابتي شدند. به رت هاي گروه سوم، چهارم و پنجم علاوه بر تيمار مشابه گروه دوم، عصاره آبي سماق به ترتيب با دوزهاي ٥٠، ١٠٠ و ٢٥٠ mg/kg به مدت ٤ هفته گاواژ گرديد. در پايان دوره تيمار، نمونه هاي خون از قلب جمع آوري شد. غلظت مالون دي آلدئيد (MDA) پلاسما به عنوان محصول نهايي پراکسيداسيون ليپيدي اندازه گيري شد؛ به علاوه بافت کليه جدا شد و با استفاده از رنگ آميزي هماتوکسيلين-ائوزين براي آناليزهاي هيستولوژي آماده شد. داده ها از نظر آماري، با استفاده از آناليز واريانس يک طرفه و آزمون Tukey بررسي گرديد.يافته ها: تيمار با عصاره سماق منجر به کاهش معني دار سطح MDA در گروه هاي ديابتي تحت تيمار با عصاره در مقايسه با گروه کنترل و گروه ديابتي شد (0.05>P)؛ به علاوه تيمار با عصاره منجر به بهبود قابل ملاحظه عوارض جانبي ناشي از ديابت قندي يعني بهبود اندازه فضاي ادراري و کاهش هيالينه شدن شريانچه آوران در بافت کليه رت هاي ديابتي شد.نتيجه گيري: نتايج اين تحقيق نشان داد که سماق مي تواند سبب کاهش پراکسيداسيون ليپيدي و آسيب کليه در رت هاي ديابتي شود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

سلیمی، ز.، و حیدری، ر.، و نجاتی، و.، و اسکندری، آ.، و قاسمی، ز. (1390). اثر عصاره سماق (Rhus coriaria) بر پراکسیداسیون لیپیدی و نفروپاتی دیابتی در موش های صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند, 18(4 (پیاپی 49)), 275-284. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=180279



Vancouver : کپی

سلیمی زهرا، حیدری رضا، نجاتی وحید، اسکندری آزاده، قاسمی زهرا. اثر عصاره سماق (Rhus coriaria) بر پراکسیداسیون لیپیدی و نفروپاتی دیابتی در موش های صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند. 1390 [cited 2022May26];18(4 (پیاپی 49)):275-284. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=180279



IEEE : کپی

سلیمی، ز.، حیدری، ر.، نجاتی، و.، اسکندری، آ.، قاسمی، ز.، 1390. اثر عصاره سماق (Rhus coriaria) بر پراکسیداسیون لیپیدی و نفروپاتی دیابتی در موش های صحرایی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند, [online] 18(4 (پیاپی 49)), pp.275-284. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=180279.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 242 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی