برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
دي 1391 , دوره  22 , شماره  96 ; از صفحه 127 تا صفحه 132 .
 
عنوان مقاله: 

وقوع بيماري بوتوليسم تيپ A در ميان اعضاي يک خانواده به دنبال مصرف پنير محلي (گزارش مورد)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، خیابان پاستور، انستیتو پاستور ایران، بخش باکتریولوژی
 
چکیده: 

سابقه و هدف: بوتوليسم بيماري مهلکي است که از طريق توکسين بوتولينوم توليد شده توسط باکتري بي هوازي، گرم مثبت و اسپوردار کلستريديوم بوتولينوم که به وفور در طبيعت يافت مي شود، ايجاد مي گردد. در اين مقاله، بوتوليسم غذايي ايجاد شده در 2 نفر از اعضاي يک خانواده به علت مصرف پنير محلي شرح داده شده است.
مواد و روش ها: بيماران با علايم مشابه ضعف عضلاني شديد، پتوز و اختلال در بلع به مرکز درماني مراجعه نمودند. تشخيص اوليه مياستني گراويس بود اما پس از درمان دارويي صورت گرفته، هيچ گونه بهبودي در بيماران مشاهده نشد. در نهايت پنير محلي مصرفي توسط بيماران، به بخش ميکروب شناسي انستيتو پاستور ايران ارسال و بيماران به بيمارستان لقمان در تهران جهت معاينات دقيق تر اعزام شدند. تشخيص توکسين بوتوليسم به روش تزريق به موش و با مجاور سازي با آنتي توکسين هاي اختصاصي تيپ هاي
A، و E انجام شد.
يافته ها: پس از انجام آزمايشات اختصاصي توکسين بوتولينوم تيپ
A در نمونه پنير محلي شناسايي گرديد و علت بروز بيماري در خانواده مذکور، بيماري بوتوليسم ناشي از مصرف پنير کيسه اي آلوده به توکسين A کلستريديوم بوتولينوم تشخيص داده شد. پس از درمان با آنتي توکسين، بيماران به طور کامل بهبود يافتند.
استنتاج: تشخيص دقيق بوتوليسم بر اساس علايم باليني بيمار و کسب اطلاعات در مورد غذاي مصرفي بيمار طي 3 الي 5 روز پيش از شروع علايم مي باشد. تشخيص دقيق و به موقع بوتوليسم نقش حياتي در درمان بيماران و نجات جان آن ها دارد
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 116
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی