برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
مهر 1391 , دوره  22 , شماره  93 ; از صفحه 40 تا صفحه 46 .
 
عنوان مقاله: 

اندازه گيري ميزان آفلاتوکسين M1 در شير پاستوريزه توليدي کارخانجات استان مازندران در نيمه اول سال 1390

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* ساری، دانشگاه علوم پزشکی مازندران
 
چکیده: 

سابقه و هدف: آفلاتوکسين B1 سمي ترين آفلاتوکسين مي باشدکه در خوراک دام در اثر رشد قارچ ها توليد مي شود و از طريق خوراک دام وارد بدن دام شده و در کبد و کليه پس از فعل و انفعالات شيميايي و هيدروکسيلاسيون به آفلاتوکسينM1  تبديل شده و از طريق شير وارد بدن انسان مي شود.
مواد و روش ها: در مطالعه حاضر 75 نمونه شير پاستوريزه توليدي کارخانجات استان مازندران در فصول بهار و تابستان سال 1390 از نظر آفلاتوکسين
M1 به روش الايزا مورد سنجش قرار گرفتند. براي مقايسه ميانگين داده ها از آزمون t-test استفاده شد.
يافته ها: از 75 نمونه مورد بررسي، در 4 درصد نمونه ها (3.75) ميزان آفلاتوکسيسن پايين تر از حد شناسايي دستگاه بود. در حالي که در 37.3 درصد نمونه ها (27.75) غلظت آفلاتوکسين
M1 در حد مجاز تعيين شده کميته اروپايي و غذايي کودکس بود. از طرفي 62.67 درصد نمونه ها (47.75 نمونه) داراي غلظت آفلاتوکسين M1 بالاتر از حد تعيين شده توسط کميته اروپايي و غذايي کودکس بودند و 12 درصد نمونه ها (9.75) داراي غلظت آفلاتوکسين M1 بالاتر از حد مجاز استاندارد ملي ايران بوده اند. بالاترين ميانگين آفلاتوکسين محاسبه شده مربوط به کارخانه شماره 21 مي باشد (97.55 نانوگرم در ليتر). همچنين ميانگين آفلاتوکسين در کل نمونه هاي مثبت 63.84 نانوگرم در ليتر بود. تفاوت معني داري بين ميانگين آفلاتوکسين M1 در فصل بهار و تابستان وجود نداشت.
استنتاج: با توجه به شيوع بالاي آلودگي، پايش منظم شير توليدي و کنترل علل اصلي آلودگي ضروري به نظر مي رسد
.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 134
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی