برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1391 , دوره  26 , شماره  2 ; از صفحه 170 تا صفحه 177 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ويژگي هاي فيزيکو شيميايي و کيفي ميوه برخي از ژنوتيپ هاي گلابي اروپايي (.Pyrus communis L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس تهران
 
چکیده: 
با توجه به اهميت گلابي (Pyrus communis L.) در ايران و بالا بودن تنوع ژنتيکي در آن، مطالعه اي به منظور اثر ژنوتيپ بر ويژگي هاي فيزيکو شيميايي و کيفي ميوه شش ژنوتيپ بالغ گلابي اروپايي در شرايط آب و هوايي تهران انجام گرفت. در اين مطالعه برخي ويژگي هاي فيزيکو شيميايي و کيفي ميوه از قبيل طول و عرض ميوه، نسبت طول به عرض، طول دم ميوه، رنگ، وزن تازه و خشک ميوه، حجم، سفتي، ميزان مواد جامد محلول، اسيديته قابل تيتر، نسبت مواد جامد محلول به اسيديته، pH، صفات کيفي بازارپسندي، ظاهر و جذابيت ميوه، عطر و طعم ميوه ها و ويژگي هاي حسي در مرحله رسيدن ميوه بر اساس ديسکريپتور مرکز جهاني منابع ژنتيکي گياهي (IPGRI) مورد بررسي قرار گرفت. هدف از انجام اين تحقيق شناخت بهتر ويژگي هاي فيزيکو شيميايي ميوه و بررسي گوناگوني برخي از ژنوتيپهاي گلابي اروپايي مي باشد. نتايج نشان داد که ژنوتيپ اثر معني داري بر ويژگي هاي فيزيکو شيميايي و کيفي ميوه داشت و بين ژنوتيپ ها از نظر اين ويژگي ها اختلاف معني داري وجود داشت (P£0.05). به گونه اي که تغييرات طول ميوه از 9.82 - 6.99 سانتي متر، عرض ميوه 7.17 - 4.69 سانتي متر، نسبت طول به عرض 1.59 - 1.23، طول دم ميوه 3.73 - 2.2 سانتي متر، رنگ زمينه ميوه از زرد تا سبز _ زرد و سبز _ قرمز، رنگ L از L* 74.08 - 60.47، رنگ H از H* 86.95 - 80.06، رنگ C از C* 53.43 - 46.16، وزن تازه ميوه از 308.91 - 80.5 گرم، وزن خشک از 5.36 - 4.52 گرم در 30 گرم از ميوه، حجم ميوه از 270.7 - 86.33 سانتي مترمکعب، سفتي ميوه 2.37 - 1 کيلوگرم بر سانتي مترمربع، ميزان مواد جامد محلول ميوه از 17.63 - 14.9 درجه بريکس، اسيديته قابل تيتر ميوه 0.41 - 0.18 درصد، نسبت مواد جامد محلول به اسيديته ميوه 92.66 - 40.49 و pH ميوه از 5.33 - 3.95 متغير بودند. نتايج نشان داد که ژنوتيپ A95 داراي ويژگي هاي فيزيکو شيميايي و کيفي بهتري نسبت به بقيه ژنوتيپ ها مي باشد و مي تواند به عنوان ژنوتيپ اميدبخش براي ارزيابي هاي بعدي و تکميلي مورد توجه قرار گيرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نجف زاده، ر.، و ارزانی، ک.، و بابایی، ع. (1391). بررسی ویژگی های فیزیکو شیمیایی و کیفی میوه برخی از ژنوتیپ های گلابی اروپایی (.Pyrus communis L). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی), 26(2), 170-177. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=179346



Vancouver : کپی

نجف زاده رقیه، ارزانی کاظم، بابایی علیرضا. بررسی ویژگی های فیزیکو شیمیایی و کیفی میوه برخی از ژنوتیپ های گلابی اروپایی (.Pyrus communis L). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی). 1391 [cited 2021December02];26(2):170-177. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=179346



IEEE : کپی

نجف زاده، ر.، ارزانی، ک.، بابایی، ع.، 1391. بررسی ویژگی های فیزیکو شیمیایی و کیفی میوه برخی از ژنوتیپ های گلابی اروپایی (.Pyrus communis L). علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی), [online] 26(2), pp.170-177. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=179346.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 135 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی