برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير برنامه هاي ايمني بر شاخص هاي حوادث و بيماري هاي شغلي در صنايع غذايي استان ايلام در يک دوره پنج ساله

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده صنایع و مکانیک، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قزوین
 
چکیده: 

زمينه و هدف: يکي از مهم ترين عوامل اثرگذار در شاخص هاي کمي و کيفي توليد، خطاهاي انساني و حوادث مي باشد که به طور مستقيم از برنامه هاي ايمني نقش مي گيرد. برنامه هاي ايمني تاثيرات خود را بر روي کارکنان به صورت رضايتمندي شغلي و بهره وري نيروي کار و بيماري هاي ناشي از کار، و بر روي محصولات به صورت کيفيت محصول نشان مي دهد.
روش کار: اين تحقيق از نوع تحقيق توصيفي - تحليلي گذشته نگر بوده و بر اساس اطلاعات 5 سال آمار و مستندات ثبت شده در صنايع غذايي مستقر در استان ايلام - ايران به اجرا در آمده است. در اين تحقيق اطلاعات بر اساس چک ليست و پرسش نامه از شرکت هاي صنايع غذايي شهر ايلام جمع آوري شده است که در آن براي تعيين درجه موفقيت برنامه هاي ايمني از شاخص هاي مهم ايمني مثل شاخص ارزيابي ريسک، شاخص مميزي هاي انجام شده، شاخص آموزش ايمني کارکنان و شاخص سرمايه گذاري در زمينه لوازم حفاظت فردي و براي تعيين درجه حوادث از شاخص فراواني حادثه، شاخص شدت حادثه، شاخص شدت - فراواني حادثه و شاخص ضريب تکرار بيماري هاي شغلي استفاده شده و در اين پنج سال مورد تحليل قرار گرفته است.
يافته ها: ميانگين شاخص هاي حوادث و شاخص بيماري هاي ناشي از کار در سال هاي قبل و بعد از پياده سازي برنامه هاي ايمني در چارچوب سيستم ارزيابي ايمني و بهداشت شغلي
(OHSAS 18001) و استاندارد HACCP کاهش يافته است (p<0.05).
نتيجه گيري: نتايج نشان داده است که اجراي برنامه هاي ايمني تاثيرات مثبت بر کاهش شاخص هاي حوادث دارد که اين امر نقش خود را به صورت کاهش شاخص شدت حوادث، کاهش شاخص فراواني حوادث، کاهش شاخص شدت - فراواني حوادث و کاهش شاخص تکرار بيماري هاي شغلي نشان مي دهد و متعاقبا باعث افزايش سطح بهره وري سازمان مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

امیدواری، م.، و جواهری زاده، ن.، و نورمرادی، ح.، و داوودی، م. (1390). بررسی تاثیر برنامه های ایمنی بر شاخص های حوادث و بیماری های شغلی در صنایع غذایی استان ایلام در یک دوره پنج ساله. سلامت و بهداشت اردبیل, 2(3 (پی در پی 6)), 14-23. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=178835



Vancouver : کپی

امیدواری منوچهر، جواهری زاده ناصر، نورمرادی حشمت اله، داوودی مسعود. بررسی تاثیر برنامه های ایمنی بر شاخص های حوادث و بیماری های شغلی در صنایع غذایی استان ایلام در یک دوره پنج ساله. سلامت و بهداشت اردبیل. 1390 [cited 2021July24];2(3 (پی در پی 6)):14-23. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=178835



IEEE : کپی

امیدواری، م.، جواهری زاده، ن.، نورمرادی، ح.، داوودی، م.، 1390. بررسی تاثیر برنامه های ایمنی بر شاخص های حوادث و بیماری های شغلی در صنایع غذایی استان ایلام در یک دوره پنج ساله. سلامت و بهداشت اردبیل, [online] 2(3 (پی در پی 6)), pp.14-23. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=178835.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 393 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی