نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1391 , دوره  3 , شماره  2 ; از صفحه 32 تا صفحه 41 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي ميزان آگاهي و نگرش کارکنان صنف قنادي شهر بردسير در زمينه استفاده از رنگ هاي مصنوعي در تهيه مواد غذايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده بهداشت، انستیتو تحقیقات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
 
چکیده: 
زمينه و هدف: امروزه استفاده بي رويه و ناآگاهانه از رنگ هاي مصنوعي مجاز و غيرمجاز در آشپزخانه ها و کارگاه هاي توليد مواد غذايي فاقد نيروي متخصص، نگراني هاي بهداشتي زيادي را در زمينه سلامت مصرف کنندگان ايجاد نموده است. اطلاع از ميزان آگاهي و نگرش کارکنان مراکز فوق مي تواند برنامه ريزي و اقدامات مديريتي و کنترلي لازم را تسهيل نمايد. اين تحقيق با هدف بررسي ميزان آگاهي و نگرش کارکنان صنف قنادي در زمينه استفاده از رنگ هاي مصنوعي در تهيه مواد غذايي صورت گرفته است.روش کار: در اين مطالعه با استفاده از ابزار پرسشنامه آگاهي و نگرش 46 نفر از کارکنان صنف قنادي به صورت سرشماري مورد بررسي قرار گرفت. روش تحليل داده ها آزمون تجزيه و تحليل واريانس يکطرفه، مقايسه ميانگين دانکن و آزمون همبستگي پيرسون بوده است.يافته ها: نمره آگاهي با ميزان تحصيلات رابطه معني دار و مثبت و با سن و سابقه کار رابطه معني دار و منفي دارد (p<0.05) ميانگين کل نمرات آگاهي 50 درصد کل نمرات است. نمره نگرش هم اگر چه فقط با تحصيلات رابطه معني داري دارد (p<0.01) اما اختلاف ميانگين اين نمرات در گروه هاي مختلف چندان متمايز نيست و تقريبا ميانگين کل نمرات نگرش 74 درصد کل نمرات است.نتيجه گيري: نتايج نشان داد ميزان آگاهي کارکنان در مورد خوراکي و غيرخوراکي بودن رنگ ها و استاندارد استفاده از رنگ هاي خوراکي مجاز کم است و لزوم آموزش در اين زمينه احساس مي شود. بر طبق نتايج بهتر است اين آموزش بر اساس ميزان تحصيلات افراد انجام گيرد، همچنين افراد در مورد اثرات بهداشتي استفاده غيرمجاز از رنگ هاي مصنوعي داراي نگرش منفي بوده اند. ضمن اينکه توزيع محدود و کنترل شده رنگ هاي مصنوعي و افزايش آگاهي استفاده کنندگان و توليدکنندگان، بهترين راه هاي کاهش استفاده غيرمجاز از رنگ هاي مصنوعي در جامعه مي باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

خسروی مشیزی، ر.، و یونسیان، م.، و امیدواربرنا، م.، و گلوی، ا. (1391). بررسی میزان آگاهی و نگرش کارکنان صنف قنادی شهر بردسیر در زمینه استفاده از رنگ های مصنوعی در تهیه مواد غذایی. سلامت و بهداشت اردبیل, 3(2), 32-41. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=177813



Vancouver : کپی

خسروی مشیزی رضا، یونسیان مسعود، امیدواربرنا محمد، گلوی الهام. بررسی میزان آگاهی و نگرش کارکنان صنف قنادی شهر بردسیر در زمینه استفاده از رنگ های مصنوعی در تهیه مواد غذایی. سلامت و بهداشت اردبیل. 1391 [cited 2022August12];3(2):32-41. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=177813



IEEE : کپی

خسروی مشیزی، ر.، یونسیان، م.، امیدواربرنا، م.، گلوی، ا.، 1391. بررسی میزان آگاهی و نگرش کارکنان صنف قنادی شهر بردسیر در زمینه استفاده از رنگ های مصنوعی در تهیه مواد غذایی. سلامت و بهداشت اردبیل, [online] 3(2), pp.32-41. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=177813.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 378 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی