برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1389 , دوره  2 , شماره  2 ; از صفحه 191 تا صفحه 196 .
 
عنوان مقاله: 

عمل آوري پرس هاي کاه با اوره بهتر از عمل آوري کاه معمولي در سيستم هاي پرواربندي است

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه زنجان
 
چکیده: 

جهت بررسي نوع عمل آوري کاه و اثر آن بر قابليت هضم، فراسنجه هاي اقتصادي و عملکردي دام هاي پرواري از 18 رأس گوساله نر هلشتاين با ميانگين وزني 224.7±20.5 در قالب طرح کاملا تصادفي با 3 تيمار و 6 تکرار استفاده شد. جيره 1، 2 و 3 به ترتيب داراي کاه معمولي، کلش عمل آوري شده با 5 درصد اوره (کاه به صورت پرس عمل آوري شد) و کاه عمل آوري شده با 5 درصد اوره بودند. قابليت هضم ماده خشك (32.7، 46.9 و 46.5 درصد به ترتيب در تيمارهاي 1 تا 3) و ماده آلي (30.5، 47 و 45.8 درصد به ترتيب در تيمارهاي 1 تا 3) به روش آزمايشگاهي در تيمارهاي 2 و 3 داراي اختلاف معني دار با تيمار 1 بود. افزايش وزن روزانه (698، 881 و 882 گرم به ترتيب در تيمارهاي 1 تا 3) و ماده خشك مصرفي روزانه (8.8، 10.2 و 10 کيلوگرم به ترتيب در تيمارهاي 1 تا 3) دام هاي تغذيه شده با كلش يا كاه عمل آوري شده اختلاف معني داري با گروه شاهد داشت. قيمت تمام شده جيره مصرفي براي يك كيلوگرم افزايش وزن با جيره حاوي كلش عمل آوري شده در مقايسه با جيره حاوي كاه معمولي 910 ريال پايين تر بود. همچنين زمان لازم براي رسيدن به 200 كيلوگرم افزايش وزن با مصرف جيره حاوي كلش عمل آوري شده حدود دو ماه كمتر بود. نتايج اين پژوهش نشان داد که با عمل آوري پرس هاي کاه در وقت و هزينه کارگري صرفه جويي مي گردد و در مقايسه با کاه معمولي زمان افزايش وزن کاهش مي يابد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

تنها، ت.، و زاهدی فر، م.، و محجوبی، ا.، و شوکت فدایی، م. (1389). عمل آوری پرس های کاه با اوره بهتر از عمل آوری کاه معمولی در سیستم های پرواربندی است. پژوهش های علوم دامی ایران, 2(2), 191-196. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=177702



Vancouver : کپی

تنها تیمور، زاهدی فر مجتبی، محجوبی احسان، شوکت فدایی محسن. عمل آوری پرس های کاه با اوره بهتر از عمل آوری کاه معمولی در سیستم های پرواربندی است. پژوهش های علوم دامی ایران. 1389 [cited 2021September29];2(2):191-196. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=177702



IEEE : کپی

تنها، ت.، زاهدی فر، م.، محجوبی، ا.، شوکت فدایی، م.، 1389. عمل آوری پرس های کاه با اوره بهتر از عمل آوری کاه معمولی در سیستم های پرواربندی است. پژوهش های علوم دامی ایران, [online] 2(2), pp.191-196. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=177702.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 386 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی