برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تعيين آلودگي شيرخام گاو با باکتري بروسلا آبورتوس در منطقه ايلخچي به روش اليزا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شبستر، گروه دامپزشکی، شبستر، ایران
 
چکیده: 

مقدمه: بروسلوز يک بيماري مشترک است که توسط باکتري گرم منفي از جنس بروسلا ايجاد مي شود.اين باکتري در اغلب حيوانات و انسان بيماريزا مي باشد. بيماري بروسلوز به راحتي از طريق شير خام آلوده انتقال مي يابد. عليرغم کنترل اين بيماري در اغلب کشور ها، بيماري در ايران بصورت اندميک مشاهده مي گردد. انتقال باکتري بروسلا از حيوانات آلوده به انسان در اثر تماس شغلي و يا مصرف فرآورده هاي دامي آلوده بخصوص شير، خامه و پنير تازه اتفاق مي افتد. هدف از اين مطالعه ارزيابي ميزان شيوع آلودگي شير خام گاو با باکتري بروسلا آبورتوس در منطقه ايلخچي (واقع در جنوب غرب تبريز) بود.
مواد و روش ها: براي اين مطالعه 50 نمونه شير خام گاو از مراکز جمع آوري شير منطقه ايلخچي از مهرماه لغايت آذر ماه 1388 بصورت تصادفي خوشه اي اخذ گرديد. بر روي نمونه ها تست حلقه اي شير با آنتي ژن بروسلا آبورتوس توليدي توسط موسسه سرم و واکسن سازي رازي و تست اليزا با کيت تشخيصي وجود بروسلا آبورتوس در شير، تهيه شده توسط شرکت پورکو فرانسه انجام گرفت.
يافته ها: آلودگي با باکتري بروسلا آبورتوس در 5 نمونه (10%) شير خام مشاهده گرديد.
نتيجه گيري: با توجه به نتايج به نظر مي رسد که اين ميزان آلودگي در منطقه ايلخچي بالا مي باشد و لازم است برنامه ريزي دقيق و متناسبي براي کنترل آن صورت پذيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
Cite:
APA : کپی

موثق، م. (1391). تعیین آلودگی شیرخام گاو با باکتری بروسلا آبورتوس در منطقه ایلخچی به روش الیزا. علوم غذایی و تغذیه, 10(1 (پیاپی 37)), 97-101. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=177041



Vancouver : کپی

موثق محمدحسین. تعیین آلودگی شیرخام گاو با باکتری بروسلا آبورتوس در منطقه ایلخچی به روش الیزا. علوم غذایی و تغذیه. 1391 [cited 2021April13];10(1 (پیاپی 37)):97-101. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=177041



IEEE : کپی

موثق، م.، 1391. تعیین آلودگی شیرخام گاو با باکتری بروسلا آبورتوس در منطقه ایلخچی به روش الیزا. علوم غذایی و تغذیه, [online] 10(1 (پیاپی 37)), pp.97-101. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=177041>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 141 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی