برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1391 , دوره  3 , شماره  1 ; از صفحه 35 تا صفحه 40 .
 
عنوان مقاله: 

فعاليت ضدباکتريايي اسانس چند گياه دارويي انحصاري ايران عليه باکتري سودوموناس آئروژينوزا جداشده از گوشت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز پژوهش‌های گیاهان دارویی و دامپزشکی سنتی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران
 
چکیده: 

مقدمه و هدف: متابوليت هاي ثانويه با خواص زيست فعالي و عملکردي در اسانس گياهان معطر مي توانند در جهت بهبود کيفيت و ماندگاري بيشتر مواد غذايي به عنوان نگهدارنده هاي طبيعي موثر واقع شوند. اين مطالعه با هدف مقايسه خاصيت ضدباکتريايي اسانس چند گياه بومي ايران براي استفاده در صنايع غذايي اجرا شد.
روش تحقيق: ابتدا اندام هوايي پنج گونه گياه دارويي انحصاري ايران شامل آويشن دنايي (.
Thymus daenensis Celak)، آويشن کرماني (Thymus carmanicus Jalals)، مرزه بختياري (.Satureja bachtiarica Bunge)، مرزه خوزستاني (.Satureja khuzestanica Jamzad) و کرفس معطر بختياري يا کلوس (.Kelussia odoratissima Mozaff) به همراه دو گونه بومي مرزه معمولي (.Satureja hortensis L) و گلپر برفي (.Heracleum lasiopetalum Boiss) از استان هاي چهارمحال و بختياري، کرمان و خوزستان جمع آوري شد. سپس به روش تقطير با آب (طرح کلوينجر) اسانس گيري انجام شد. قدرت ضد ميکروبي اسانس ها در سه غلظت عليه Pseudomonas aeruginosa به روش انتشار ديسک تعيين شدند.
نتايج و بحث: اسانس هاي مرزه معمولي، مرزه بختياري، مرزه خوزستاني، آويشن دنايي و آويشن کرماني بيشترين قطر هاله ممانعت از رشد را عليه باکتري عامل فساد گوشت
Pseudomonas aeruginosa داشتند. در نهايت اسانس مرزه بختياري (.Satureja bachtiarica Bunge) موثرترين اسانس انتخاب بود.
توصيه کاربردي/ صنعتي: اسانس مرزه به عنوان يک طعم دهنده و نگهدارنده طبيعي مي تواند جايگزين نگهدارنده هاي سنتزي در صنعت غذا به خصوص توليد و فرآوري گوشت به کار برده شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

دادفر، ش.، و قاسمی پیربلوطی، ع.، و میرلوحی، م.، و حجت الاسلامی، م.، و حامدی، ب. (1391). فعالیت ضدباکتریایی اسانس چند گیاه دارویی انحصاری ایران علیه باکتری سودوموناس آئروژینوزا جداشده از گوشت. داروهای گیاهی, 3(1), 35-40. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=176872



Vancouver : کپی

دادفر شهره، قاسمی پیربلوطی عبداله، میرلوحی مریم، حجت الاسلامی محمد، حامدی بهزاد. فعالیت ضدباکتریایی اسانس چند گیاه دارویی انحصاری ایران علیه باکتری سودوموناس آئروژینوزا جداشده از گوشت. داروهای گیاهی. 1391 [cited 2021October16];3(1):35-40. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=176872



IEEE : کپی

دادفر، ش.، قاسمی پیربلوطی، ع.، میرلوحی، م.، حجت الاسلامی، م.، حامدی، ب.، 1391. فعالیت ضدباکتریایی اسانس چند گیاه دارویی انحصاری ایران علیه باکتری سودوموناس آئروژینوزا جداشده از گوشت. داروهای گیاهی, [online] 3(1), pp.35-40. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=176872.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 187 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی