برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1391 , دوره  3 , شماره  1 ; از صفحه 15 تا صفحه 21 .
 
عنوان مقاله: 

ترکيبات فيزيکوشيميايي ميوه سنجد (.Elaeagnus angustifolia L) به منظور کاربرد در صنايع غذايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی، استان اصفهان، اصفهان، ایران
 
چکیده: 

مقدمه و هدف: سنجد با نام علمي Elaeagnus angustifolia از خانواده Elaeagnaceae بومي نواحي شمال آسيا و اروپا است. محل رويش آن در ايران استان هاي آذربايجان، کردستان، چهارمحال و بختياري، اصفهان، تهران و خراسان است. ميوه گياه سنجد حاوي طيف وسيعي از ترکيبات غذايي مختلف است. تحقيقات اخير نشانگر وجود خواص درماني در اين گياه و ميوه آن به عنوان عامل ضد درد در بيماران مبتلا به آرتريت روماتوئيد و ضد تشنج است. با توجه به خواص دارويي و تغذيه اي سنجد به عنوان يک افزودني مناسب، تحقيقات در زمينه کاربرد آن در صنايع غذايي از اهميت خاصي برخوردار است. درتحقيق حاضر خصوصيات شيميايي و رئولوژيکي سنجد واريته شکري به منظور استفاده در فرآيندهاي غذايي مورد بررسي قرار گرفت. روش تحقيق: براي اين منظور آرد کامل سنجد مورد ارزيابي شيميايي قرار گرفت و خصوصيات رئولوژيکي آن در سيستم آرد با استفاده از دستگاه فارينو گراف بررسي شد.
نتايج و بحث: نتايج حاکي از بالا بودن ميزان فيبر خام، چربي، خاکستر، پروتئين و قند ميوه سنجد به ترتيب به ميزان
4.23، 2.01، 1.97، 7.79 و 48.9 درصد و بهبود خصوصيات رئولوژيکي خمير به منظور استفاده در صنايع نانوايي بود. نتايج فارينوگراف نشانگر افزايش پايداري خمير گندم حاوي آرد سنجد به ميزان 40 درصد نسبت به نمونه شاهد بود. مشاهده بهبود خصوصيات رئولوژيکي خمير به دليل افزايش ميزان چربي، فيبر خام و املاح آرد حاوي 10 درصد آرد سنجد نسبت به نمونه شاهد بود. اين نتايج مبين اطلاع از ترکيبات مختلف ميوه سنجد به منظور استفاده در فراورده هاي مختلف غذايي، اثر آن بر خصوصيات رئولوژيکي خمير و شرايط نگهداري آن است.
توصيه کاربردي/ صنعتي: آرد ميوه گياه سنجد به دليل وجود ترکيبات مفيد غذايي مي تواند به عنوان يک افزودني طبيعي در فرآيندهاي توليد مواد غذايي و همچنين با توجه به خواص دارويي متعدد ميوه آن، در توليد داروهاي طبيعي مورد استفاده قرار گيرد که اين نياز به تحقيقات بيشتري در اين زمينه دارد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

خاکی ریزی، م.، و عطای صالحی، ا.، و مشرف، ل.، و تجلی، ف. (1391). ترکیبات فیزیکوشیمیایی میوه سنجد (.Elaeagnus angustifolia L) به منظور کاربرد در صنایع غذایی. داروهای گیاهی, 3(1), 15-21. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=176863



Vancouver : کپی

خاکی ریزی میترا، عطای صالحی اسماعیل، مشرف لاله، تجلی فائزه. ترکیبات فیزیکوشیمیایی میوه سنجد (.Elaeagnus angustifolia L) به منظور کاربرد در صنایع غذایی. داروهای گیاهی. 1391 [cited 2021October22];3(1):15-21. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=176863



IEEE : کپی

خاکی ریزی، م.، عطای صالحی، ا.، مشرف، ل.، تجلی، ف.، 1391. ترکیبات فیزیکوشیمیایی میوه سنجد (.Elaeagnus angustifolia L) به منظور کاربرد در صنایع غذایی. داروهای گیاهی, [online] 3(1), pp.15-21. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=176863.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 2757 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی