3 SID.ir | بررسي اسمو پرايمينگ بر جوانه زني بذر برنج (.Oryza Sativa L) رقم فجر
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي اسمو پرايمينگ بر جوانه زني بذر برنج (.Oryza Sativa L) رقم فجر

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثرات اسمو پرايمينگ بر جوانه زني بذر برنج رقم فجر آزمايشي به صورت فاکتوريل در قالب طرح کاملا تصادفي با سه تکرار در آزمايشگاه مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي استان مازندران در سال 1389 اجرا گرديد. تيمارها شامل پلي اتيلن گلايکول (PEG) با غلظت هاي 5 و 10 درصد، نيترات پتاسيم (KNO3) با غلظت هاي 1 و 2 درصد، آب خالص و شاهد با مدت زمان هاي پرايمينگ5، 10 و 15 ساعت بود. نتايج نشان داد که حداکثر طول ساقه چه تحت تيمارهاي زمان و پرايمينگ PEG و KNO3 به ترتيب با غلظت هاي 5 و 2 درصد و زمان 10 و 15 ساعت بدست آمد، حداقل طول گياهچه با پرايم نمودن توسط شاهد مشاهده شد. بيشترين نسبت طولي ريشه چه و ساقه چه (R/S) در مدت زمان 5 ساعت حاصل شد. حداکثر و حداقل سرعت جوانه زني با پرايم نمودن PEG با غلظت 5 درصد و شاهد در مدت زمان هاي 10 و 15 ساعت بود. کمترين شاخص ويگور 1 براي شاهد و بيشترين شاخص ويگور 2 با پرايم نمودن PEG و KNO3 با غلظت هاي 5 و 2 درصد حاصل گرديد. بهترين محلول پرايمينگ و زمان براي PEG با غلظت 5 درصد و مدت زمان 15 ساعت توصيه مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 146
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی