برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اجزاي تشکيل دهنده اسانس سه گونه گياه گل راعي (.Hypericum spp) در ايران

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* کرج، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی
 
چکیده: 

مقدمه: اسانس ها محتوي شمار زيادي از متابوليت هاي ثانويه فرار مي باشند که کاربرد وسيعي در صنايع دارويي و بهداشتي يافته اند از جمله استفاده از اجزاي اسانس ها در کنترل ميکروارگانيسم هاي بيماري زا، به عنوان مثال تاثير آلفا و بتا - پينن در کنترل باکتري هاي گرم مثبت جنس Staphylococcus که عامل عفونت آندوکارديت مي باشند به اثبات رسيده است.
هدف: شناسايي اجزاي اسانس برخي گونه هاي گل راعي موجود در ايران به منظور مشخص نمودن مهم ترين ترکيبات و مقايسه آنها با يکديگر بود
.
روش بررسي: اسانس گيري از اندام هاي تازه سه گونه .H. tetrapterum Frise.
،Hypericum perforatum L و H. patulum Thunb. به روش تقطير با آب صورت گرفت و اجزاي اسانس با استفاده از دستگاه گروماتوگرافي گازي (GC) و کروماتوگرافي متصل به طيف نگارجرمي (GC/MS) شناسايي شدند.
نتايج: آناليز اجزاي اسانس نشان داد که در گونه
H. perforatum آلفا - پينن (21.8 درصد)، نونان (9.7 درصد) و ان- اکتان (9.1 درصد) به ترتيب بيشترين اجزاي اسانس مي باشند، در حالي که در گونه H. tetrapterum ان - دکان (30.8 درصد) و ان - نونان (9.9 درصد) و همچنين در گونه H. patulumبتا - پينن (30.2 درصد) و آلفا - پينن (18.3 درصد) به ترتيب بيشترين اجزاي اسانس را تشکيل مي دادند.
نتيجه گيري: در بين سه گونه مورد بررسي در اين مطالعه اختلاف عمدتا وابسته به گونه گياهي بود. همچنين همان طور که اشاره شد اسانس گونه H. perforatum داراي مقادير بالاي آلفا - پينن و اسانس گونه H. patulum داراي مقادير بالاي آلفا و بتا - پينن مي باشند که پتانسيل بالاي اين مونوترپن هاي مهم در درمان و پيشگيري بيماري هايي همچون بيماري عفونت آندوکارديت به اثبات رسيده است لذا مي توان اين گونه ارزشمند دارويي به عنوان کانديدي در برابر بيماري هاي عفوني دانست.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مرشدلو، م.، و عبادی، ع.، و فتاحی مقدم، م.، و یزدانی، د. (1391). بررسی اجزای تشکیل دهنده اسانس سه گونه گیاه گل راعی (.Hypericum spp) در ایران. گیاهان دارویی, 11(ویژه نامه 9), 23-31. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=176348



Vancouver : کپی

مرشدلو محمدرضا، عبادی علی، فتاحی مقدم محمدرضا، یزدانی داراب. بررسی اجزای تشکیل دهنده اسانس سه گونه گیاه گل راعی (.Hypericum spp) در ایران. گیاهان دارویی. 1391 [cited 2021October23];11(ویژه نامه 9):23-31. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=176348



IEEE : کپی

مرشدلو، م.، عبادی، ع.، فتاحی مقدم، م.، یزدانی، د.، 1391. بررسی اجزای تشکیل دهنده اسانس سه گونه گیاه گل راعی (.Hypericum spp) در ایران. گیاهان دارویی, [online] 11(ویژه نامه 9), pp.23-31. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=176348.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 142 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی