3 SID.ir | تاثير مصرف قبل از برداشت مقادير مختلف علف كش پاراكوات بر كميت و كيفيت دانه كلزا (Brassica napus)
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير مصرف قبل از برداشت مقادير مختلف علف كش پاراكوات بر كميت و كيفيت دانه كلزا (Brassica napus)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثرات مصرف قبل از برداشت علف كش پاراكوات بر روي كميت و كيفيت دانه توليدي كلزا، آزمايشي در سال زراعي 85-86 در دو استان مازندران و لرستان، به صورت فاكتوريل در قالب طرح بلوك هاي كامل تصادفي با 10 تيمار و سه تكرار در مزرعه كلزاي آلوده به علف هاي هرز با تمركز بر علف هاي هرز هم تيره كلزا انجام گرديد. عامل اول، مصرف علف كش پاراكوات در سه مقدار 1.5، 22 و 2.5 ليتر در هكتار و عامل دوم زمان هاي مصرف شامل اوايل رسيدگي فيزيولوژيك (زود هنگام)، اواسط رسيدگي (بموقع) و رسيدگي كامل (دير هنگام) بودند. در اين آزمايش تيمار شاهد بدون مصرف علف كش نيز لحاظ گرديد. نتايج حاصل نشان داد كه، مصرف مقادير مختلف علف كش در هر سه زمان رسيدگي فيزيولوژيک کلزا نسبت به شاهد تاثير معني داري بر روي عملكرد، ميزان روغن و تعداد جوانه هاي طبيعي كلزا ندارد و اثر متقابل زمان مصرف و مقدار مصرفي در هر دو منطقه نيز معني دار نبود. در لرستان بعلت تراكم كم علف هاي هرز تيره شب بو بويژه خردل وحشي(Sinapis arvensis L.) ، تفاوت معني داري در ميزان اسيد اروسيك تيمارها ديده نشد ولي در مازندران بعلت غالبيت اين علف هرز ميزان اسيد اروسيك تيمارها نسبت به شاهد بطور معني داري پائين بود. مصرف قبل از برداشت پاراكوات نه تنها تاثير منفي بر روي كميت و كيفيت محصول كلزا نداشت بلكه با خشك كردن علف هاي هرز، موجب كاهش بذر علف هاي هرز در محصول كلزا و در نتيجه افزايش كيفيت روغن استحصالي نيزشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 149
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی