مشخصات مقاله عنوان نشریه: زيست شناسي گياهي اطلاعات شماره: تابستان 1391 , دوره 4 , شماره 12 ; از صفحه 25 تا صفحه 35 . عنوان مقاله: مطالعه تاثير ساليسيليک اسيد بر مقاومت و القاي تنش اکسيداتيو در گياه ريحان سبز (.Ocimum basilicum L) تحت تنش شوري نویسندگان: دلاوري پاريزي مريم, باقي زاده امين, انتشاري شكوفه*, منوچهري كلانتري خسرو آدرس: * گروه زیست شناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ج. ا. ایران چکیده: تحقيقات نشان داده است که ساليسيليک اسيد سبب ايجاد مقاومت در گياهان نسبت به تنش هاي محيطي (گرما، سرما، خشکي و شوري) مي شود. در اين تحقيق، اثر ساليسيليک اسيد بر پراکسيداسيون ليپيدها، قندها و عناصر سديم و پتاسيم در برگ و در ريشه گياه ريحان سبز تحت تنش شوري بررسي شد. گياهان مورد آزمايش پس از کاشت در گلدان و رسيدن به مرحله 4 برگي، با ساليسيليک اسيد در 3 سطح (0، 0.1 و 0.01 ميلي مولار) به مدت 5 روز و شوري در 3 سطح (0، 100 و 200 ميلي مولار سديم کلريد) به مدت 5 روز تيمار شدند. مقدار پراکسيداسيون ليپيدهاي غشا در برگ و ريشه در تيمار با ساليسيليک اسيد و شوري با غلظت 100 ميلي مولار کاهش معني داري داشت. در تيمار با شوري 200 ميلي مولار مقدار مالون دي آلدئيد ريشه افزايش معني داري داشت و با افزايش تنش شوري مقدار قند نيز در برگ افزايش معني داري نشان داد. در تيمار همزمان شوري و ساليسيليک اسيد، در شوري 100 ميلي مولار، ميزان قند کاهش معني دار و در شوري 200 ميلي مولار افزايش معني داري داشت. مقدار سديم برگ در شوري افزايش و در تيمار ساليسيليک اسيد نسبت به گياه شاهد کاهش يافت. ميزان سديم در تيمار همزمان ساليسيليک اسيد و تنش شوري با غلظت هاي 100 و 200 ميلي مولار، کاهش معني داري نشان داد. ميزان پتاسيم برگ در تنش شوري کاهش معني داري يافت. تيمار همزمان ساليسيليک اسيد و شوري باعث کاهش معني دار پتاسيم برگ شده، مقدار پتاسيم ريشه نيز کاهش يافت که نشان دهنده بهبود اثر شوري در حضور ساليسيليک اسيد است. کلید واژه: ريحان سبز (.Ocimum basilicum L)(Q2)ساليسيليک اسيد(Q2)شوري(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: جوانه زنیپرولینآنزیم های آنتی اکسیداناسید سالیسیلیکتنش خشکیآللوپاتیخشکیتنش شوری ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثر ساليسيليک اسيد بر پارامترهاي رشد، اسموليت ها و پتانسيل اسمزي در گياه تربچه (.Raphanus sativus L) تحت تنش شوريتاثير تنش شوري و اسيد ساليسيليک بر برخي ويژگي هاي مورفوفيزيولوژيک گياه بادمجان (Solanum melongena var. Taki) در سيستم کشت بدون خاکمکان کاهش اثر تنش شوري در گياه لوبيا با استفاده از ساليسيليک اسيداثر غلظت هاي متفاوت ساليسيليک اسيد بر تحمل شوري گياه چه جو (.Hordeum vulgare L)تاثير اسيد ساليسيليک بر ترکيب عناصر غذايي برگ در انگور رقم بيدانه سفيد در شرايط تنش شوري مقالات همایشی مرتبط: تاثیر اسید سالیسیلیک بر خصوصیات جوانه زنی دو گونه گل گاوزبان تحت تنش شوریبررسی تاثیر سالیسیلیک اسید در شرایط تنش شوری بر برخی خصوصیات فیزیولوژیکی گیاه اسطوخودوس (.Lavandula officinalis L)اثر پیش تیمار اسید سالیسیلیک بر جوانه زنی بذر کنجد (.Sesamum indicum L) در شرایط تنش شوریمطالعه اثر تنش شوری و سالیسیلیک اسید بر جوانه زنی و رشد لوبیا سبز .Phaseolus vulgaris Lتاثیر روش های متفاوت کاربرد سالیسیلیک اسید بر تحمل به تنش شوری در جو ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 282 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی