برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1391 , دوره  43 , شماره  2 ; از صفحه 255 تا صفحه 265 .
 
عنوان مقاله: 

اثرات اسانس و عصاره ميخک (Eugenia caryophyllata) بر برخي ويژگي هاي کيفي انگور طي دوره انبارداري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان
 
چکیده: 
استفاده از ترکيبات طبيعي نظير اسانس ها و عصاره هاي گياهي راهبرد مناسبي در کنترل پوسيدگي هاي پس از برداشت و به تاخير انداختن پيري بافت هاي گياهي معرفي شده است. اين مطالعه با هدف بررسي اثرات اسانس (به روش تدخيني) و عصاره ميخک (به روش غوطه وري) روي کنترل پوسيدگي و برخي ويژگي هاي کيفي انگور بي دانه سفيد طي انبارداري انجام شد. خوشه هاي انگور پس از تيمار با غلظت هاي مختلف اسانس (0،‏ 50،‏ 100،‏ 150،‏ 300 و 450 ميکروليتر در ليتر) و عصاره ميخک (0،‏ 150،‏ 300،‏ 450 و 600 ميکروليتر در ليتر) به مدت 40 روز در دماي 1 درجه سانتي گراد نگهداري شدند. اسانس ميخک در غلظت هاي مختلف،‏ پوسيدگي،‏ تلفات آب،‏ تجمع مواد جامد محلول،‏ چروکيدگي و قهوه اي شدن چوب خوشه،‏ قهوه اي شدن و ريزش حبه را طي مدت انبارداري کاهش داد. همچنين سرعت کاهش محتواي فنل کل،‏ کاهش اسيديته و نرم شدن حبه ها را به تاخير انداخت و نهايتا موجب افزايش مدت نگهداري ميوه ها شدند. غلظت هاي کم تردر افزايش عمر انباري مفيدتر ارزيابي شدند. کاربرد عصاره ميخک با توجه به کنترل ضعيف تر پوسيدگي و نيز وقوع کاهش آب و قهوه اي شدن چوب خوشه در تمامي غلظت هاي به کار رفته،‏ علي رغم ويژگي هاي مفيد آن طي مدت انبارداري به عنوان راه کاري تجاري براي افزايش انبارماني انگور قابل توصيه نيست.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

وصال طلب، ز.، و غلامی، م. (1391). اثرات اسانس و عصاره میخک (Eugenia caryophyllata) بر برخی ویژگی های کیفی انگور طی دوره انبارداری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), 43(2), 255-265. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=174871



Vancouver : کپی

وصال طلب زهرا، غلامی منصور. اثرات اسانس و عصاره میخک (Eugenia caryophyllata) بر برخی ویژگی های کیفی انگور طی دوره انبارداری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران). 1391 [cited 2022January25];43(2):255-265. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=174871



IEEE : کپی

وصال طلب، ز.، غلامی، م.، 1391. اثرات اسانس و عصاره میخک (Eugenia caryophyllata) بر برخی ویژگی های کیفی انگور طی دوره انبارداری. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), [online] 43(2), pp.255-265. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=174871.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 538 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی