برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1391 , دوره  43 , شماره  2 ; از صفحه 113 تا صفحه 123 .
 
عنوان مقاله: 

اثر تيمار پس از برداشت آب گرم و شرايط دماي نگهداري بر ميوه رسيده سبز گوجه فرنگي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

حساسيت ميوه هاي گوجه فرنگي به دماي پايين و خسارت سرمازدگي،‏ انبارماني،‏ بازاررساني و قابليت فروش ميوه ها را محدود مي کند. در اين تحقيق اثر تيمار آب گرم به عنوان يک تيمار پس از برداشت توصيه شده،‏ بر کاهش بروز خسارت سرمازدگي و تغيير خصوصيات کيفي ميوه گوجه فرنگي طي دوره انبارماني بررسي شد. ميوه هاي گوجه فرنگي در مرحله رسيده سبز برداشت و با آب گرم 45oC به مدت 15 دقيقه تيمار گرديدند. سپس ميوه ها به سه شرايط دمايي مختلف نگهداري شامل 5oC،‏ 13oC و شرايط دمايي شبيه سازي شده (SC) در محدوده زماني بين برداشت و مصرف گوجه فرنگي توسط مصرف کننده،‏ منتقل شدند. مدت نگهداري براي ميوه ها 43 روز در نظر گرفته شد. رنگ ميوه،‏ رنگيزه ليکوپن،‏ درصد کاهش وزن،‏ سفتي،‏ فعاليت آنزيم پلي گالاکتوروناز،‏ ميزان اسيد آسکوربيک و خسارت سرمازدگي (CI) در مدت نگهداري،‏ اندازه گيري و ارزيابي شد. در حاليکه ميوه هاي گوجه فرنگي انبار شده در دماي 13oC بصورت تقريبا طبيعي رسيدند،‏ انبارداري در دماي 5oC و شرايط دمايي شبيه سازي شده (SC) در رسيدن طبيعي ميوه ها اختلال ايجاد کرد. تيمار گرمايي باعث تاخير نسبي در توسعه رنگ ميوه،‏ کم شدن درصد کاهش وزن،‏ افزايش اسيد آسکوربيک و ليکوپن،‏ همچنين کاهش فعاليت آنزيم پلي گالاکتوروناز شد. تيمار گرمايي همچنين اثر تعيين کننده مهمي بر کاهش بروز خسارت سرمازدگي در ميوه هاي رسيده سبز داشت. نتايج نشان داد که در گوجه فرنگي به عنوان يک ميوه فرازگرا،‏ تيمار آب گرم و دماي نگهداري اثر مهمي بر عمر انباري و عمر قفسه اي آن داشت. اين مطالعه تاييد کرد که 13 درجه سانتي گراد يک دماي بهينه براي نگهداري و تيمار آب گرم يک تيمار پس از برداشت مناسب براي گوجه فرنگي است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
Cite:
APA : کپی

حاتمی، م.، و کلانتری، س.، و دلشاد، م. (1391). اثر تیمار پس از برداشت آب گرم و شرایط دمای نگهداری بر میوه رسیده سبز گوجه فرنگی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), 43(2), 113-123. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=174844



Vancouver : کپی

حاتمی محسن، کلانتری سیامک، دلشاد مجتبی. اثر تیمار پس از برداشت آب گرم و شرایط دمای نگهداری بر میوه رسیده سبز گوجه فرنگی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران). 1391 [cited 2021April10];43(2):113-123. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=174844



IEEE : کپی

حاتمی، م.، کلانتری، س.، دلشاد، م.، 1391. اثر تیمار پس از برداشت آب گرم و شرایط دمای نگهداری بر میوه رسیده سبز گوجه فرنگی. مجله علوم باغبانی ایران (علوم کشاوری ایران), [online] 43(2), pp.113-123. Available at: <https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=174844>.



 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 0 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی