نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير NaCl بر خصوصيات مورفولوژيک و تغييرات احتمالي پروفيل پروتئيني و ميزان کلروفيل گندم (Triticum aestivum) در مراحل مختلف نمو

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده علوم پایه، گروه زیست شناسی، دانشگاه اراک
 
چکیده: 
در جهان امروز استرس شوري اثر منفي بر توليدات کشاوزي اعمال ميکند. هدف از اين مطالعه، که در سال 1388 در دانشگاه اراک انجام شد، بررسي اثر شوري بر مورفولوژي، ميزان کلروفيل و پروفيل پروتئيني گونه گندم شهريار بود. بذر گندم در محيط هاگلند حاوي مقادير 0، 25، 50، 75 و 100 ميلي مولار نمک طعام براي مدت 15 روز کشت داده و سپس بعد از اندازه گيري وزن و طول برگ ها و ريشه هر 3 روز يکبار نمونه ها براي آناليزهاي ديگر جمع آوري شد. مطالعات مورفولوژي بر روي برش هاي نازک تهيه شده توسط کرايواستات با استفاده از ميکروسکوپ المپوس و ميزان کلروفيل بعد از استخراج توسط محلول استن 80 درصد با استفاده از روش برورز انجام شد. پروتئين نمونه ها استخراج و سپس بر روي ژل پلي اکريل آميد 12 درصد در شرايط ولتاژ ثابت الکتروفورز شد. استرس شوري به ترتيب باعث کاهش 44 و 43 درصدي در وزن برگ و ريشه شد. به علاوه کاهش معني دار ميزان کلروفيل به همراه تغيير مورفولوژيک در بافت آوندي نمونه هاي تيمارشده با نمک مشاهده شد. تعداد 15 باند اصلي پلي پپتيدي/ پروتئيني در نمونه هاي کنترول مشاهده شد که در نمونه هاي تيمارشده با نمک طعام حداقل 5 باند دستخوش تغيير شدند. نتايج اين مطالعه نشان داد که استرس شوري باعث تغيير در مورفولوژي، ميزان کلروفيل و پروفيل پروتئيني گونه شهريار شد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
  • No item.
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

امیرجانی، م.، و آبنوسی، م.، و سلیمانی مهرنجانی، م. (1391). تاثیر NaCl بر خصوصیات مورفولوژیک و تغییرات احتمالی پروفیل پروتئینی و میزان کلروفیل گندم (Triticum aestivum) در مراحل مختلف نمو. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی), 25(1 (پیاپی 94)), 85-94. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=174216



Vancouver : کپی

امیرجانی محمدرضا، آبنوسی محمدحسین، سلیمانی مهرنجانی ملک. تاثیر NaCl بر خصوصیات مورفولوژیک و تغییرات احتمالی پروفیل پروتئینی و میزان کلروفیل گندم (Triticum aestivum) در مراحل مختلف نمو. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی). 1391 [cited 2022May24];25(1 (پیاپی 94)):85-94. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=174216



IEEE : کپی

امیرجانی، م.، آبنوسی، م.، سلیمانی مهرنجانی، م.، 1391. تاثیر NaCl بر خصوصیات مورفولوژیک و تغییرات احتمالی پروفیل پروتئینی و میزان کلروفیل گندم (Triticum aestivum) در مراحل مختلف نمو. پژوهش های کاربردی زراعی (پژوهش و سازندگی), [online] 25(1 (پیاپی 94)), pp.85-94. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=174216.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 80 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی