5 SID.ir | بررسي اثرات تلقيح سويه هاي مختلف Bradyrhizobium japonicum بر گره بندي و عملکرد کمي و کيفي بذر سويا (.Glycine max (L.) Merr)
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي اثرات تلقيح سويه هاي مختلف Bradyrhizobium japonicum بر گره بندي و عملکرد کمي و کيفي بذر سويا (.Glycine max (L.) Merr)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

تاثير باکتري Rhizobium japonicum بر تثبيت بيولوژيک نيتروژن و ميزان روغن و پروتئين سويا از اهميت بسزايي برخوردار است. به منظور بررسي تاثير سويه هاي مختلف باکتري بر کيفيت (روغن، پروتئين) و کميت (عملکرد بذر) ارقام سويا، آزمايشي در مزرعه به صورت کرت هاي خردشده و در قالب بلوک هاي کامل تصادفي با چهار تکرار در ساري (1379) اجرا شد. تيمارهاي آزمايشي شامل سويه هاي باکتري (1- هلي نيترو 2- سويار 3- خاک و آب) و ارقام سويا (1- هيل، 2- سحر، 3-J/K ، 4- B/P و تيمار شاهد (کاشت بذور بدون تلقيح با باکتري)) بودند. در اين تحقيق صفات تعداد گره، وزن خشک گره، خصوصيات کيفي بذر (درصدهاي روغن و پروتئين) و عملکرد دانه مورد بررسي قرار گرفتند. نتايج نشان داد که اکثر صفات مورد بررسي تحت تاثير ارقام مختلف بوده و با توجه به هدف کشت سويا (افزايش خصوصيات کمي يا کيفي) مي توان مناسب ترين رقم يا بهترين ترکيب رقم و سويه باکتري را براي منطقه انتخاب نمود. بطوري که اگر هدف از کاشت توليد بيشترين عملکرد دانه، درصد روغن و پروتئين باشد، ترکيب رقم J/k با سويه هلي نيترو توصيه مي گردد. همچنين نتايج حاصل از اين تحقيق نشان داد، بيشترين درصد روغن و پروتئين دانه به ترتيب توسط ارقام J/K و هيل در تيمار شاهد بدست آمد. در مورد گره بندي رقم J/K همراه با سويه آب و خاک بيشترين تعداد گره و رقم سحر نيز با تمامي سويه هاي باکتري بيشترين وزن خشک گره را نسبت به ساير ارقام توليد نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 76
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی