برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير اندازه ذرات، روش و مدت زمان اسانس گيري بر کميت و کيفيت اسانس گياه .Pimpinella affinis Ledeb

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور
 
چکیده: 

ترکيب هاي ليمونن، ترانس-آلفا-برگاموتن، گايجرن، الميسين و جرماکرن B کاربردهاي فراواني در فرمولاسيون فرآورده هاي دارويي، آرايشي و بهداشتي و عطرسازي دارند که در اسانس گياه .Pimpinella affinis Ledeb (گونه بومي ايران و ترکيه) يافت مي شوند. در اين تحقيق، اندام هاي هوايي گياه در مرحله گلدهي و بذردهي از ايستگاه تحقيقاتي البرز کرج جمع آوري گرديد و پس از خشک شدن در دماي آزمايشگاه، با سه روش: تقطير با آب و بخار، تقطير با آب و تقطير با بخار مستقيم، مطابق آزمون هاي طراحي شده توسط روش آماري تاگوچي با سه عامل روش، زمان و اندازه ذره اي در سه سطح اسانس گيري گرديد تا تاثير کمي و کيفي عامل ها بر روي اسانس مشخص شود. سپس بازده استخراج اسانس براي هر کدام محاسبه شد و ترکيب هاي موجود در اسانس ها توسط کروماتوگرافي گازي (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طيف سنج جرمي (GC/MS) شناسايي و درصد ترکيب هاي تشکيل دهنده آنها تعيين شد. بررسي ميانگين داده ها (بازده اسانس ها) نشان داد که اندازه مش 20 در روشهاي تقطير با بخار و تقطير با آب مقادير بيشتري از ترکيب هاي ليمونن، ترانس-آلفا-برگاموتن و گايجرن حاصل مي شود. براي الميسين و جرماکرن B اندازه مش 40، روش تقطير با بخار و زمان 2.5 ساعت بهترين نتيجه را مي دهد. بيشترين بازده اسانس در روش تقطير با آب و بخار با اندازه مش 20 و کمترين نيز در همين روش با مش 14 مي باشد. بنابراين، با انتخاب شرايط اسانس گيري مي توان به درصد دلخواه از ميزان اسانس و ترکيب مورد نظر دست يافت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 220
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی