5 SID.ir | بررسي اثر محيط‌هاي كشت مختلف بر توليد كالوس و بازاريابي ارقام مختلف برنج (Oryza sativa L.) از طريق کشت بساک
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر محيط‌هاي كشت مختلف بر توليد كالوس و بازاريابي ارقام مختلف برنج (Oryza sativa L.) از طريق کشت بساک

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
در اين مطالعه از شش محيط كالوس‌زايي (N6, Fj, Fj1, Fj4, L8 و G1 )و سه محيط كشت باززايي (M5, M7و SK11) استفاده شد. نتايج بدست آمده نشان داد كه بساك هيبريد آمل- 3× صدري بهترين كالوس‌زايي (6/11%) را در محيط كشت G1و بيشترين باززايي را در محيط كشت SK11 داشته و F1هاي IR-28× رشتي و سالاري × IR-28 بهترين كالوس‌زايي را در محيط كشت N6 نشان دادند. هيبريد سالاري × IR-28 بهترين باززايي را روي محيط كشت SK11 و هيبريد IR-28× رشتي روي محيط كشت M5 داشته است. ارقام صدري و سالاري بهترين كالوس‌زايي را در محيط كشت FjوFj4داشته و به محيط‌هاي كشت باززايي استفاده شده پاسخ نداند. رقم رشتي بهترين كالوس‌زايي (8/23%) را در محيط كشت N6 داشته و بهترين باززايي گياه سبز را روي محيط كشت M5 داشته است. ارقام محمدي چپر سر، قصرالدشتي و آمل- 3 بهترين كالوس‌زايي را به ترتيب روي محيط‌هاي كشت Fj, Fj1 و Fj1و بهترين باززايي گياه سبز را روي محيط كشت M5 داشتند. بطور كلي براي كالوس‌زايي، بترتيب محيط‌هاي كشت N6، Fj و G1 و براي باززايي محيط كشت M5 براي ژنوتيپ‌هاي مورد آزمايش نسبت به ديگر محيط‌هاي كشت برتر مي‌باشند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 124
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی