برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير پتاسيم و شوري بر برخي خصوصيات مرفولوژيکي و فيزيولوژيکي پسته در محيط پرليت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه خاک شناسی، دانشگاه ولی عصر (عج)، رفسنجان
 
چکیده: 

به منظور بررسي تاثير پتاسيم و شوري بر برخي پارامترهاي مرفولوژيکي و فيزيولوژيکي پسته (رقم بادامي زرند)، آزمايشي به صورت فاکتوريل با دو فاکتور شوري (صفر، 100 و 200 ميلي مولار کلريدسديم) و پتاسيم (صفر و 1 ميلي مولار پتاسيم از منبع نيترات پتاسيم) در قالب طرح کاملا تصادفي با شش تکرار در محيط پرليت انجام شد. جهت بررسي غلظت پرولين و قندهاي احياءکننده در دو زمان مختلف (سه و شش روز پس از اعمال شوري) طرح به صورت فاکتوريل اسپليت با سه تکرار تجزيه گرديد و در آن شوري× پتاسيم به عنوان فاکتور اصلي در قالب طرح کاملا تصادفي و زمان به عنوان فاکتور فرعي در نظر گرفته شد. نمونه برداري هاي مربوط به غلظت پرولين و قندهاي احياءکننده، سه و شش روز پس از اعمال شوري انجام گرفت. نتايج حاصله نشان داد، با افزايش شوري (کلريد سديم) از صفر به 100 ميلي مولار، وزن خشک اندام هوايي و ريشه به ترتيب حدود 17 و 15 درصد افزايش معني داري يافت. با افزايش پتاسيم از صفر به 1 ميلي مولار، وزن خشک اندام هوايي از 0.885 به 1.007 گرم در هر گلدان رسيد. کاربرد 1 ميلي مولار پتاسيم، ارتفاع گياه و تعداد برگ را به طور معني داري افزايش داد. افزايش شوري موجب افزايش معني دار سديم و کاهش منيزيم گياه گرديد. غلظت پرولين و قندهاي احياءکننده سه روز پس از اعمال شوري افزايش معني داري حاصل نمود در حالي که پتاسيم غلظت پرولين را کاهش داد. هم چنين، عامل زمان به طور معني داري غلظت قندهاي احياءکننده را تحت تاثير قرار داد به طوري که با گذشت 72 ساعت غلظت قندهاي احياءکننده کاهش معني داري حاصل نمود اما در مورد غلظت پرولين اين گونه نبود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مظفری، و.، و امیدی، ل. (1391). تاثیر پتاسیم و شوری بر برخی خصوصیات مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی پسته در محیط پرلیت. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی), 26(3), 637-647. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=172573



Vancouver : کپی

مظفری وحید، امیدی لیلا. تاثیر پتاسیم و شوری بر برخی خصوصیات مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی پسته در محیط پرلیت. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی). 1391 [cited 2021May14];26(3):637-647. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=172573



IEEE : کپی

مظفری، و.، امیدی، ل.، 1391. تاثیر پتاسیم و شوری بر برخی خصوصیات مرفولوژیکی و فیزیولوژیکی پسته در محیط پرلیت. آب و خاک (علوم و صنایع کشاورزی), [online] 26(3), pp.637-647. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=172573.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 59 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی