برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مقدار نيترات و نيتريت در برخي از سبزيجات توليد شده در شهر اصفهان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، انشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی - درمانی استان اصفهان
 
چکیده: 
مقدمه. كاربرد بي رويه مصرف كودهاي شيميايي از نوع نيترات (اوره) و نيز ورود فاضلابهاي شهري به مزارع كشاورزي باعث افزايش ميزان نيترات و نيتريت سبزيجات و ميوه جات بويژه در مناطق صنعتي شده است. در اين مطالعه ميانگين غلظت نيترات و نيتريت در برخي سبزيجات محاسبه و با مقادير استاندارد مقايسه شده است. روشها. تعداد 113 نمونه از 15 نوع سبزيجات از مناطق پنجگانه كشاورزي اطراف شهر اصفهان بصورت تصادفي انتخاب و به تفكيك نوع سبزي و در دو گروه ، سبزيجات برگي (برگ سبز) و غده‌ اي مقادير نيترات و نيتريت اندازه گيري شد. نتايج. ميانگين مقادير نيترات در دو گروه سبزيجات برگ سبز و غده اي بترتيب 287.9 و76.3mg/kg  كه در مقايسه با مقدار مجاز آن يعني 67mg/kg بالاتر بود. همچنين ميانگين اندازه هاي نيتريت در دو گروه سبزيجات برگ سبز و غده اي بترتيب 1.7 و1mg/kg  كه در مقايسه با مقدار مجاز آن (صفر) بالاتر بود. بحث. تجمع نيترات در بعضي از محصولات گياهي به مقدار زياد بستگي به كودهاي مصرفي، درجه حرارت، و بارندگي دارد. در صورتي كه مقدار نيتريت در حالت طبيعي در سبزيجات ناچيز است، فقط شرايط نامناسب نگهداري باعث توسعه آن مي گردد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

جعفری، ر.، و فرزان، ع.، و عزیززاده، ا.، و غضنفرپور، ن. (1380). مقدار نیترات و نیتریت در برخی از سبزیجات تولید شده در شهر اصفهان . پژوهش در علوم پزشکی, 6(پیوست 2), 123-125. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=17242



Vancouver : کپی

جعفری رمضانعلی، فرزان علی، عزیززاده احمد، غضنفرپور ناصر. مقدار نیترات و نیتریت در برخی از سبزیجات تولید شده در شهر اصفهان . پژوهش در علوم پزشکی. 1380 [cited 2022January23];6(پیوست 2):123-125. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=17242



IEEE : کپی

جعفری، ر.، فرزان، ع.، عزیززاده، ا.، غضنفرپور، ن.، 1380. مقدار نیترات و نیتریت در برخی از سبزیجات تولید شده در شهر اصفهان . پژوهش در علوم پزشکی, [online] 6(پیوست 2), pp.123-125. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=17242.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 149 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی