برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر ضد ميکروبي آويشن شيرازي بر روي E.coli O157:H7 در گوشت چرخ کرده گوساله در طي نگهداري در يخچال (سردخانه)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
 
چکیده: 

هدف از مطالعه حاضر، تعيين اثر اسانس آويشن شيرازي بر روي رشد باکتري E.coli O157:H7 درگوشت چرخ کرده متاثر از غلظت هاي مختلف (صفر، 0.005، 0.015 و 0.03 درصد) آويشن شيرازي در درجه حرارت هاي 4 و 10 درجه سلسيوس در مدت 14 روز است. در همه غلظت هاي فوق خواص حسي قابل قبولي مشاهده گرديد. در غلظت 0.03 درصد اثر ضدباکتريايي قوي مشاهده گرديد. ضريب همبستگي غلظت اسانس آويشن شيرازي با لگاريتم تعداد باکتري مورد مطالعه در دماهاي 4 و 10 درجه سلسيوس به ترتيب -0.701 و -0.599 بود، که نشان مي دهد با افزايش غلظت اسانس، ميزان رشد باکتري در طي دوره نگهداري کاهش مي يابد و از نظر آماري اثر اسانس بر روي رشد باکتري معني دار بود (p<0.01). يافته هاي اين مطالعه نشان دهنده اين است که جمعيت باکتري E.coli O157:H7 در گوشت چرخ کرده تيمارشده با غلظت هاي مختلف اسانس آويشن شيرازي نگهداري شده در دماي 4 درجه سانتي گراد کاهش بيشتري نسبت به نمونه هاي نگهداري شده در دماي 10 درجه سانتي گراد (دماي يخچالي نامناسب) داشتند که اين مساله نشان دهنده نقش مفيد نگهداري در شرايط سرد مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 163
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی