3 SID.ir | انتخاب كالوس مقاوم نسبت به شوري در گياه يونجه (.Medicago sativa L) رقم رهناني
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

انتخاب كالوس مقاوم نسبت به شوري در گياه يونجه (.Medicago sativa L) رقم رهناني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

يونجه يكي از گياهان نسبتا مقاوم به شوري است كه از طريق كشت بافت در كالوس هاي حاصل از آن مي توان مقاومت بيشتري نسبت به شوري القا نمود. بدين منظور بذر يونجه در شرايط استريل در شيشه كشت گرديد و ريشه، ساقه و برگ گياهان در مرحله 5-4 برگي براي توليد كالوس در محيط كشت MS همراه با غلظت هاي متفاوت هورمون هاي 2,4-D (2,4-D Dichlorophenoxy acetic acid)، NAA (Naphtalene acetic acid) و Kin (Kinetin) با وبدون عصاره مخمر كشت گرديدند و پس از گذشت يك ماه بهترين جدا كشت و محيط كشت مناسب براي توليد كالوس تعيين گرديد. سپس كالوس هاي بدست آمده طي دو مسير آزمايشي بطور مستقيم (در غلظت120mM  نمك NaCl) و به طور مرحله ای در غلظت هاي 30، 60، 90، 120،150  و 180 ميلي مولار NaCl كشت و پس از سه بار واكشت در هر غلظت نمك كالوس هاي مقاوم نسبت به شوري انتخاب گرديدند. سپس كالوس هاي انتخابي پس از سه بار واكشت در محيط كشت بدون نمك مجددا به محيط كشت هاي با غلظت 0، 30، 60، 90، 120، 150 و 180 ميلي مولار نمك منتقل و پس از سه بار واكشت در اين محيط كشت ها درصد رشد براساس وزن تركالوس ها اندازه گيري و ثبات پايداري در غلظت هاي مختلف نمك در آنها ارزيابي گرديد. الگوي پروتئيني كالوس ها نيز از طريق SDS-PAGE تعيين گرديد. نتايج نشان داد كه بهترين محيط كشت براي توليد كالوس در اين گياه محيط كشت MS حاوي 2,4-D (2mgL-1)، Kin (2mgL-1) و YE (Yeast extract) (1grL-1) و بهترين قطعه جدا كشت براي توليد كالوس ساقه مي باشد. همچنين مشخص گرديد كه ميزان مقاومت و درصد رشد كالوس ها در گزينش مرحله اي بهتر از گزينش مستقيم مي باشد. آزمايش پايداري مقاومت نسبت به شوري در كالوس ها نشان دهنده ثبات مقاومت در آنها بود كه احتمالا مقاومت در اين كالوس ها در اثر تغييرات ژنتيكي و يا اپي ژنتيكي مي باشد. الگوي باندهاي پروتئيني در الكتروفورز كالوس هاي مقاوم نسبت به شوري وجود يك باند اضافي را نسبت به شاهد نشان داد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 134
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی