برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

افزايش زمان ماندگاري فيله ماهي اوزون برون تازه (Acipenser stellatus) در شرايط بسته بندي تحت اتمسفر اصلاح شده (MAP) و خلاء

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه شیلات، دانشکده علوم کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قائم شهر
 
چکیده: 

در مطالعه کنوني، اثر بسته بندي اتمسفر اصلاح شده (MAP) روي زمان ماندگاري فيله ماهي اوزون برون  (Acipenser stellatus)در مدت نگهداري در دماي يخچال با درجه حرارت 4 درجه سانتيگراد، ارزيابي و با بسته بندي تحت شرايط خلاء مورد مقايسه قرار گرفت. کيسه هاي سه لايه (LDPE/EVOH/LDPE) با ضخامت 110 ميکرومتر براي بسته بندي مورد استفاده قرار گرفت. ماهيان نگهداري شده تحت شرايط MAP و نمونه هاي بسته بندي شده در شرايط خلاء (بعنوان شاهد)، در زمانهاي مختلف مورد آزمونهاي کيفي، شيميايي (TVN, PV, pH)، جمعيت باکتريايي (شمارش کلي) و بررسي هاي حسي قرار گرفتند. بنابراين مخلوط هاي مختلفي از گازهاي CO2،O2  و N2 در غالب 8 تيمار تحت بسته بندي اتمسفر اصلاح شده و خلاء استفاده شدند. مقادير گازهاي دي اکسيدکربن از 20 تا 100 درصد، نيتروژن از 35 تا 80 درصد و اکسيژن از صفر تا 5 درصد متغير بود. نتايج تجزيه و تحليل آماري نشان داد که عوامل مورد آزمايش در طول دوره نگهداري در سردخانه اختلافات معني داري داشتند (P<0.05). مخلوط هاي گازي شرايط MAP موجب توقف کامل عوامل فساد نشدند، اما سرعت روند فساد را آهسته تر نمودند. افزايش عوامل نامطلوب شيميايي، باکتريايي و حسي در نمونه هاي شاهد نگهداري شده در دماي 4 درجه سانتيگراد، بين روزهاي نهم و دوازدهم نگهداري صورت پذيرفت، در حاليکه در بسته هاي MAP بويژه بسته D (با 60 درصد CO2 و 40 درصدN2 ) تا روز پانزدهم نگهداري نيز سالم ماندند. مخلوط گازي «60 درصد دي اکسيدکربن و 40 درصد نيتروژن» و پس از آن ترکيب «40 درصد دي اکسيدکربن، 35 درصد نيتروژن و 5 درصد اکسيژن» (بستهG ) بهترين فرمولاسيون را در بين بسته بندي هاي MAP نشان دادند، بطوريکه زمان ماندگاري بسته ها حداقل 15 روز بود. با افزايش ميزان CO2 در بسته ها، مقدار مواد ازته فرار و جمعيت باکتريايي براي ماهيهاي بسته بندي شده تحت اتمسفر اصلاح شده کاهش يافته و عمر ماندگاري فيله افزايش مي يابد. نتايج نشان داد که نگهداري فيله ماهي اوزون برون، در دماي 4 درجه سانتيگراد يخچال، در شرايط بسته بندي MAP موجب افزايش زمان ماندگاري و حفظ کيفيت آن حتي پس از پانزده روز مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

هدایتی فرد، م.، و اروجعلیان، ع. (1389). افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی اوزون برون تازه (Acipenser stellatus) در شرایط بسته بندی تحت اتمسفر اصلاح شده (MAP) و خلاء. مجله علمی شیلات ایران (فارسی), 19(3 (مسلسل 72)), 127-140. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=172085



Vancouver : کپی

هدایتی فرد مسعود، اروجعلیان عبدالرضا. افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی اوزون برون تازه (Acipenser stellatus) در شرایط بسته بندی تحت اتمسفر اصلاح شده (MAP) و خلاء. مجله علمی شیلات ایران (فارسی). 1389 [cited 2021September18];19(3 (مسلسل 72)):127-140. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=172085



IEEE : کپی

هدایتی فرد، م.، اروجعلیان، ع.، 1389. افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی اوزون برون تازه (Acipenser stellatus) در شرایط بسته بندی تحت اتمسفر اصلاح شده (MAP) و خلاء. مجله علمی شیلات ایران (فارسی), [online] 19(3 (مسلسل 72)), pp.127-140. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=172085.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 219 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی