4 SID.ir | مطالعه اثر مهاري عصاره برگ سبز چاي Camellia sinensis بر رشد باکتري Pseudomonas aeruginosa PTCC 1558
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

مطالعه اثر مهاري عصاره برگ سبز چاي Camellia sinensis بر رشد باکتري Pseudomonas aeruginosa PTCC 1558

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پایه، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
 
چکیده: 

برگ سبز چاي Camellia sinensis حاوي ترکيبات پلي فنلي با اثرات ضد ميکروبي است. از آنجا که چاي از نوشيدني هاي بسيار پرطرفدار در ايران و جهان مي باشد، مطالعه اثر ضد ميکروبي و مهاري آن بر رشد باکتري هاي بيماري زا اهميت زيادي خواهد داشت. در اين پژوهش اثر مهاري و ممانعت کنندگي عصاره کلون هاي مختلف برگ سبز چاي 100، 101، 102، آسام، DN و KEN بر باکتريPseudomonas aeruginosa PTCC 1558  مورد بررسي و ارزيابي قرار گرفت. ابتدا برگ هاي شش کلون مختلف چاي جمع آوري و عصاره برگ سبز آن ها به روش پرکولاسيون تهيه و خشک شد. سپس باکتري در معرض شش غلظت مختلف عصاره چاي به روش آزمون حساسيت باکتريايي (آنتي بيوگرام) با ديسک قرار داده شد. آزمون سه بار در روزهاي مختلف انجام و ميانگين قطر هاله هاي کلوني محاسبه شد. تجزيه واريانس داده ها نشان داد که عصاره برگ سبز کلون هاي مختلف چاي داراي اثر ضد باکتريايي هستند. هم چنين مشاهده شد که رقت 6.25 عصارهاي برگ سبز چاي بهترين اثر مهاري را بر رشد باکتري داشتند. بر اساس تحقيقات به عمل آمده، به نظر مي رسد پلي فنل هاي چاي در شرايط خاص با توليد پراکسيدهيدروژن به صورت پرواکسيدان عمل کرده اند و از اين طريق اثر مهاري خود را بر رشد باکتري اعمال مي کنند. يافته هاي اين مطالعه نشان داد که مصرف چاي سبز مي تواند به عنوان درمان کمکي در بيماران تحت درمان با آنتي بيوتيک ها مطرح باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 127
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی