6 SID.ir | فرمولاسيون، ساخت و كنترل فيزيكوشيميايي شياف هاي واژينال حاوي اسانس هاي سير و آويشن
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
حكيم :   پاييز 1379 , دوره  3 , شماره  3 ; از صفحه 231 تا صفحه 242 .
 
عنوان مقاله: 

فرمولاسيون، ساخت و كنترل فيزيكوشيميايي شياف هاي واژينال حاوي اسانس هاي سير و آويشن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

يکي از انواع واژينيت هاي قارچي، ولوواژينيت کانديديايي است که شايع ترين عامل مولد آن کانديداآلبيکنس مي باشد. به جهت شيوع بالاي اين بيماري و نيز اثرات ضدقارچي گزارش شده از گياهان سير و آويشن شيرازي، استفاده از اسانس هاي اين دو گياه جهت ساخت شياف هاي واژينال گياهي مورد توجه قرار گرفت.
ترکيبات موجود در اسانس ها به روش گاز کروماتوگرافي متصل به طيف سنجي جرمي شناسايي و حداقل غلظت مهار کنندگي اسانس آويشن و مخلوط اسانس هاي سير و آويشن به روش هاي disk plate و cup plate تعيين گرديد.
شياف هاي واژينال محتوي 30 ميکروليتر اسانس آويشن و 15 ميکروليتر مخلوط اسانس هاي سير و آويشن در ميلي ليتر پايه (پلي اتيلن گليکول) ساخته شد و خصوصيات ظاهري، يکنواختي وزن، سختي، زمان باز شدن، مقدار و يکنواختي محتوي آنها بررسي گرديد. پايداري شياف هاي آويشن پس از 1، 2 و6 ماه نگهداري در دماهاي 4، 25 و 40 درجه سانتيگراد و شياف هاي سير - آويشن پس از 3 ماه نگهداري در دماي 4 درجه سانتيگراد بررسي شد. نتايج حاصل از اين بررسي نشان دادند که مقدار اسانس در شياف هاي نگهداري شده در دماهاي 25 و 40 درجه کاهش مي يابد.
از آنجا که اسانس هاي آويشن و سير با مقادير کم داراي اثرات ضد قارچي مناسب بر عليه کانديداآلبيکنس به صورت in vitro مي باشند، و با توجه به مطلوب بودن کيفيت شياف هاي ساخته شده، اين شيافها پس از انجام مطالعات باليني مي توانند به عنوان دو فرآورده مناسب جهت مقابله با واژينيت هاي ناشي از کانديداآلبيکنس معرفي گردند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 634
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی