برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

دانش، نگرش و عملکرد نانوايان درباره استفاده از جوش شيرين در نان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، میدان آرژانتین، خیابان الوند، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران
 
چکیده: 

استفاده از جوش شيرين در نان باعث افزايش ضايعات نان و خنثي شدن اسيدکلريدريک معده و اختلال در عمل هضم و جذب مواد مغذي مي شود. لذا اين تحقيق با هدف بررسي دانش، نگرش و عملکرد نانوايي هاي شهر گرگان درباره استفاده از جوش شيرين در نان انجام شد. اين پژوهش يک مطالعه مقطعي (توصيفي تحليلي) بود که تعداد 100 نانوايي از بين 208 نانوايي شهر گرگان در آن به روش نمونه گيري تصادفي ساده انتخاب شده و مورد بررسي قرار گرفتند. ابزار جمع آوري داده ها در بخش آگاهي و نگرش پرسشنامه و در بخش عملکرد آزمايش شيميايي و الکتروشيميايي براي تعيين قليائيت و PH نان بود. سنجش آگاهي و نگرش پرسشنامه ها به وسيله نانوايان تکميل شد و براي سنجش عملکرد نانوايي ها نمونه هاي نان از پخت اول روز نانوايي ها برداشت شده و آزمايشات لازم در آزمايشگاه شيمي آب و فاضلاب دانشکده پيراپزشکي طبق روش شماره 2320 روش استاندارد انجام شد. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون کاي دو تحليل شد و P کمتر از 0.05 به عنوان معني دار در نظر گرفته شد. 41 درصد از نانوايي ها از جوش شيرين استفاده مي کردند که در اين ميان 988.9 درصد از نانوايي هاي لواش و 23.9 درصد از نانوايي هاي بربري بودند که اين اختلاف از نظر آماري معني دار بود (P<0.001). آگاهي 28 درصد از کارکنان نانوايي ها درباره خطرات استفاده از جوش شيرين در نان خوب، 62 درصد متوسط و10 درصد ضعيف بود. 29 درصد از نانوايان از نگرش ضعيف، 43 درصد مناسب و 28 درصد از نگرش خوب برخوردار بودند. بين ميزان آگاهي و استفاده از جوش شيرين در نان رابطه معني داري وجود نداشت، ولي بين نوع نان و نگرش کارکنان رابطه معني داري (P<0.001) وجود داشت، به طوري که کارکنان نانوايي هاي بربري نگرش بهتري داشتند. باتوجه به نتايج اين تحقيق، ارايه آموزش هاي مستمر در زمينه خطرات استفاده از جوش شيرين در نان لازم به نظر مي رسد. با توجه به عملکرد ضعيف نانوايي هاي لواش علاوه برآموزش، مسوولان امر بايد نظارت بيشتري بر کار اين گروه از نانواها انجام دهند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 257
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی