برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1390 , دوره  8 , شماره  33 ; از صفحه 27 تا صفحه 34 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير تلقيح Lactobacillus casei، به عنوان يک نگهدارنده زيستي بر کيفيت ميکروبي و شيميايي فرآورده دودي ماهي سفيد

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، مازندران، نور
 
چکیده: 

هدف از اين مطالعه بررسي نحوه استفاده از نگهدارنده هاي زيستي در فراورده ماهي سفيد دودي بود. از اينرو از باکتري Lactobacillus casei (که قبلا در بازدارندگي از رشد Listeria monocytogenes نتايج مثبتي را نشان داده بود) براي بررسي اثرات آن بر خصوصيات ميکروبي و شيميايي ماهي سفيد دودي در طي نگهداري در درجه حرارت هاي 4 و 20 درجه سانتيگراد استفاده شد. بدين منظور پس از تهيه ماهيان دودي، قطعات گوشت با 104 cfu/g از سويه  Lactobacillus caseiتلقيح و به مدت 40 روز در درجه حرارت هاي 4 و 20 درجه سانتيگراد قرار داده شد (10 روز 4 درجه سانتيگراد، 30 روز 20 درجه سانتيگراد). آزمون هاي ميکروبي (TVC، LAB، EBC، L. monocytogenes) و شيميايي (TVN و pH) با فاصله زماني 10 روز بر روي نمونه هاي تلقيح شده و نمونه هاي کنترل انجام شد. نتايج نشان داد که سويه Lactobacillus casei AP 8 کانديداي مناسبي براي مطالعه در زمينه استفاده از نگه دارنده هاي زيستي در ماهي سفيد دودي مي باشد. اين سويه قادر به رشد در فرآورده به شکل وسيعي مي باشد و تلقيح آن تغيير معناداري در خصوصيات شيميايي و ميکروبي فرآورده ماهي سفيد دودي در طول دوره نگهداري ايجاد نکرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

قنبری، م.، و رضایی، م.، و سلطانی، م.، و شاه حسینی، غ. (1390). تاثیر تلقیح Lactobacillus casei, به عنوان یک نگهدارنده زیستی بر کیفیت میکروبی و شیمیایی فرآورده دودی ماهی سفید. علوم و صنایع غذایی ایران, 8(33), 27-34. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=166563



Vancouver : کپی

قنبری مهدی، رضایی مسعود، سلطانی مهدی، شاه حسینی غلامرضا. تاثیر تلقیح Lactobacillus casei, به عنوان یک نگهدارنده زیستی بر کیفیت میکروبی و شیمیایی فرآورده دودی ماهی سفید. علوم و صنایع غذایی ایران. 1390 [cited 2021October28];8(33):27-34. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=166563



IEEE : کپی

قنبری، م.، رضایی، م.، سلطانی، م.، شاه حسینی، غ.، 1390. تاثیر تلقیح Lactobacillus casei, به عنوان یک نگهدارنده زیستی بر کیفیت میکروبی و شیمیایی فرآورده دودی ماهی سفید. علوم و صنایع غذایی ایران, [online] 8(33), pp.27-34. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=166563.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 78 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی