نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1389 , دوره  3 , شماره  10 ; از صفحه 133 تا صفحه 145 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير مقادير آب مصرفي بر کميت و کيفيت ارقام چغندر قند

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مهاباد، گروه زراعت و اصلاح نباتات، مهاباد، ایران
 
چکیده: 
محدوديت آب آبياري در سال هاي کم آب و پيش رو تاثير چشمگيري را روي عملکرد ريشه و ميزان درآمد زارعين چغندرکار به دنبال دارد. در سال 1387 جهت تعيين تاثير مقادير آبياري بر کميت و کيفيت چغندر قند مطالعه اي در مزرعه دانشکده کشاورزي، دانشگاه آزاد اسلامي واحد مهاباد انجام شد. اين پژوهش به صورت طرح فاکتوريل درقالب بلوک هاي کامل تصادفي در سه تکرار اجرا گرديد. تيمارها مقادير مختلف آب بود که به ترتيب شامل I1،I2 و I3 به ترتيب (8243، 7419 و 6594 مترمکعب در هکتار) بر اجزاي عملکرد ريشه دو رقم چغندر قند اعمال شد. نتايج بدست آمده نشان داد که با کاهش مقدار آب مصرفي از I1 به I2 عملکرد ريشه، قند ناخالص، سديم ريشه و قند قابل استحصال به صورت معني داري کاهش داشت، ولي درصد قند و ميزان نيتروژن مضره ريشه به صورت معني داري افزايش يافت. حداکثر عملکرد ريشه در تيمار I1 به ميزان 49.5 تن در هکتار بود، در حالي که در تيمار I3 تا 31.06 تن در هکتار کاهش يافت. با کاهش مصرف آب آبياري عملکرد قند از 9.08 در تيمار I1 به 5.57 تن در هکتار در تيمار I3 کاهش نشان داد. حداکثر ميزان سديم و پتاسيم در تيمار I2 مشاهده شد و مقدار تجمع آنها در ريشه دو رقم تفاوت معني داري داشت. بطور کلي نتايج حاصل از اين تحقيق نشان داد به دليل اينکه عملکرد قند از حاصل ضرب عملکرد ريشه و درصد قند ناخالص است و معيار درآمد زارع مي باشد؛ با توجه به دو نوع رقم آزمايشي، تيمار I2 به عنوان مصرف بهينه آب در زراعت چغندرقند، براي شهرهاي اطراف کارخانه قند مياندوآب بوده که در اين تحقيق حداکثر عملکرد قند در آن حاصل شد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
  • ندارد
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نبی زاده، ا.، و فتوحی، ک. (1389). تاثیر مقادیر آب مصرفی بر کمیت و کیفیت ارقام چغندر قند. پژوهش در علوم زراعی, 3(10), 133-145. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=166208



Vancouver : کپی

نبی زاده اسماعیل، فتوحی کیوان. تاثیر مقادیر آب مصرفی بر کمیت و کیفیت ارقام چغندر قند. پژوهش در علوم زراعی. 1389 [cited 2022August14];3(10):133-145. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=166208



IEEE : کپی

نبی زاده، ا.، فتوحی، ک.، 1389. تاثیر مقادیر آب مصرفی بر کمیت و کیفیت ارقام چغندر قند. پژوهش در علوم زراعی, [online] 3(10), pp.133-145. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=166208.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 128 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی