مشخصات مقاله عنوان نشریه: مجله علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران اطلاعات شماره: تابستان 1391 , دوره 7 , شماره 2 (پي در پي 25) ; از صفحه 27 تا صفحه 36 . عنوان مقاله: توليد مخمر غني شده با سلنيوم به روش طراحي پلاکت برمن نویسندگان: اسمعيلي سعيده, خسروي داراني كيانوش*, پوراحمد رضوان, ناظمي ليلي, كميلي فنود رزيتا آدرس: * گروه تحقیقات علوم و صنایع غذایی، انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی چکیده: سابقه و هدف: امروزه، کمبود سلنيوم در رژيم غذايي با وجود اهميت تغذيه اي آن در بسياري از جوامع مطرح است. مخمر غني شده با سلنيوم که حاصل رشد ساکارومايسس سرويزيه در محيط کشت غني از سلنيوم است، به عنوان يک منبع غني از شکل آلي سلنيوم راه حل مناسبي براي جبران کمبود اين عنصر به حساب مي آيد. زيرا زيست دسترسي، پايداري بالا، قابليت هضم و جذب و کاربرد وسيعي در گروه هاي مختلف غذايي دارد. مواد و روش ها: در مطالعه حاضر با استفاده از طراحي پلاکت برمن اثر شرايط مختلف کشت شامل دما (28°C و 30°C)، 4.5) pHو 5.8)، دور همزن (130 و 160 دور در دقيقه)، مدت تخمير (24 و 48 ساعت)، ميزان تلقيح (30 و 60 گرم در ليتر)، غلظت منبع سلنيوم ( 15 µg/mlو 25) و زمان افزودن منبع سلنيوم به محيط کشت (0 و 9 ساعت) در بيوترانسفورماسيون سلنيوم در مخمر مورد بررسي قرار گرفت. مقدار سلنيوم در مخمر به روش جذب اتمي کوره اي انجام شد. يافته ها: نتايج نشان داد که غلظت منبع سلنيوم، ميزان تلقيح، دماي کشت و زمان افزودن منبع سلنيوم به محيط کشت هم چنين مدت تخمير به ترتيب عوامل موثر بر بازده نهايي بيوترانسفورماسيون سلنيوم و تشکيل سلنيوم آلي هستند. با تغيير سطوح اين متغيرها بيوترانسفورماسيون سلنيوم و تجمع سلنيوم آلي در سلول هاي مخمر در محدوده 287.6-107.9، 93.27-269.05 mg/kgحاصل شد. نتيجه گيري: بهترين شرايط توليد با حداکثر جذب و تجمع سلنيوم آلي در مخمر عبارت است از: دماي کشت28°C ؛ pH=5.8؛ دور همزن 130 rpm؛ مدت تخمير 48 ساعت؛ ميزان تلقيح30 g/l ؛ غلظت منبع سلنيوم 25 µg/ml و زمان افزودن منبع سلنيوم به محيط کشت 9 ساعت پس از شروع تخمير. کلید واژه: سلنيوم(Q2)مخمر(Q2)بيوترانسفورماسيون(Q2)پلاکت برمن(Q2) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: مسمنگنزمحلول پاشیآهنبلدرچینلاکتوباسیلوسپری بیوتیکپروتکسین ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: بررسي ميزان سلنيوم مو وسرم گاو هاي اطراف کارخانه هاي سراميک سازي اصفهان-ايران تعيين سطح سرمي سلنيوم در زوج هاي جوان سالم با روش جذب اتمي کوره ايسلنيوم و سلامتي انسان (مقاله مروري)بررسي سطح سرمي سلنيوم در بيماران مبتلا به انفاركتوس قلبي شهر كرمانشاه در سال 1381سلنيوم و سلامت: غني سازي مواد غذايي با مخمر غني شده با سلنيوم، مروري مقالات همایشی مرتبط: تاثیر محلول پاشی سلنیوم بر عملکرد، پرولین و پروتئین ذرت علوفه ای اثرات تزریق سلنیوم و ویتامین E در اواخر آبستنی گاوهای شیری بر عملکرد تولیدنقش مکمل ویتامین E و سلنیوم، در ناباروری مردانعلائم کمبود سلنیوم و منابع مختلف آن در تامین نیاز ماهیان پرورشیبهبود کیفیت پارامترهای اسپرم موش مسن پس از تـجویز آنتی اکسیدان سلنیوم ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 250 آخرین های بلاگ شماره گذاری خطوط در وردمعرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگل ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی