برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تعيين پروفيل اسيدهاي چرب و ترکيبات غذايي موجود در گوشت ماهي شوريده (Otolithes ruber)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بوشهر، گروه شیلات، بوشهر
 
چکیده: 

مقدمه: ماهي شوريده (Otolithes rubber) از جمله گونه هاي مهم در آب هاي خليج فارس و درياي عمان مي باشد که از لحاظ ارزش اقتصادي از ديرباز مورد توجه بوده است. در اين تحقيق، ترکيبات غذايي و اسيدهاي چرب موجود در گوشت اين ماهي ارزيابي گرديد.
مواد و روش ها: براي اندازه گيري فاکتورهاي رطوبت، خاکستر، چربي و پروتئين از روش هاي استاندارد
AOAC به ترتيب با شماره هاي 952.08، 938.08،948.16  و 968.06 و براي آناليز اسيدهاي چرب از روش Murph (1993) استفاده شد.
يافته ها: آناليزهاي غذايي ماهي شوريده نشان مي هد که ميزان پروتئين در گوشت اين ماهي 15.21 درصد مي باشد. اما اين ماهي با 4.12 درصد چربي جزء ماهيان پرچرب محسوب نمي شود. مقادير خاکستر و رطوبت به ترتيب 2.10 و  76.51درصد اندازه گيري گرديد. مقدار اسيدهاي چرب اشباع (SFA)، اسيدهاي چرب تک غير اشباع (MUFA) و اسيدهاي چرب چند غير اشباع (PUFA) به ترتيب34.76 ، 39.06، 22.22 درصد از کل اسيدهاي چرب، به دست آمد. اسيد پالمتيک (23.16 درصد) و اسيد استئاريک (8.58 درصد) بيشترين اسيدهاي چرب اشباع بوده اند. فراوانترين اسيدهاي چرب غير اشباع، اسيد اولئيک (22.69 درصد) و اسيد دوکوزا هگزانوئيک (12.23 درصد) مي باشند.
نتيجه گيري: نتايج اين تحقيق نشان مي دهد که ماهي شوريده منبع خوبي از پروتئين است. همچنين نسبت اسيدهاي چرب امگا 3 به امگا 6 (4.19) بيان کننده غني بودن گوشت ماهي شوريده از اسيدهاي چرب امگا 3 مي باشد و بنابراين اين ماهي مي تواند به عنوان يک غذاي دريايي سالم و مغذي در سبد غذايي خانواده هاي ايراني قرار گيرد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 331
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی