برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1391 , دوره  9 , شماره  35 ; از صفحه 35 تا صفحه 44 .
 
عنوان مقاله: 

مطالعه تاثير ضد باکتريايي اسانس گياه زيره سبز بر باکتري ليستريا مونوسيتوژنز در پنير سفيد ايراني

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
 
چکیده: 

ليستريوزيس، يک بيماري عفوني است که در اثر خوردن مواد غذايي آلوده شده به وسيله باکتري ليستريا مونوسيتوژنز ايجاد مي گردد و به عنوان يک معضل در سلامت عمومي تشخيص داده شده است. اين بيماري بدوا زنان حامله، نوزادان و افراد داراي سيستم ايمني ضعيف را درگير مي کند. در اين بررسي با هدف استفاده از اسانس گياهي به عنوان عوامل ضد ميکروبي طبيعي، اثر اسانس زيره سبز (Cuminum cyminum) در غلظت هاي %0.02 و %0.04 بر روي باکتري ليستريا مونوسيتوژنز با ميزان تلقيح 103 باکتري در هر سي سي شير مصرفي جهت تهيه پنير در يک مدل غذايي (پنير سفيد ايراني) همراه با يک نمونه بدون افزودن اسانس به عنوان شاهد مورد مطالعه قرار گرفت. غلظت باکتري در پنير حاوي غلظت %0.02 اسانس زيره سبز، پس از 30 روز1 log  کاهش يافت و از اين روز به بعد باکتري جدا نشد. همچنين در پنير حاوي غلضت %0.04 اسانس پس از 15 روز، باکتري1 log  کاهش يافت و از اين روز به بعد، از اين نمونه باکتري جدا نشد. در حالي که پنير فاقد اسانس (شاهد) در تمام طول دوره حاوي باکتري بود. آناليز آماري به وسيله نرم افزارSPSS 16  و آزمون Measures Define Repeated اختلافات معني داري بين تمام گروه هاي تيمار نشان داد (p<0.05). همچنين آزمون One-way ANOVA نشان داد که ميزان باکتري (ليستريا مونوسيتوژنز) از روز هفت نگهداري با ساير روزها اختلاف معني داري پيدا کرد (p<0.05). نتايج به دست آمده از اين مطالعه نشان داد که اسانس زيره سبز داراي خواص ضد ليستريايي مي باشد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 296
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی