برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1389 , دوره  14 , شماره  54 ; از صفحه 123 تا صفحه 133 .
 
عنوان مقاله: 

برخي ويژگي هاي کيفي و وضعيت تغذيه اي خيار گلخانه اي در استان قم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز پژوهشی کشت بدون خاک، دانشگاه صنعتی اصفهان
 
چکیده: 
اين پژوهش با هدف بررسي وضعيت تغذيه اي و برخي جنبه هاي کيفي خيار گلخانه اي در استان قم انجام شد. بعد از انتخاب 20 واحد گلخانه در استان، غلظت عناصر غذايي کم مصرف و پرمصرف به همراه سرب و کادميم در خاک و گياه اندازه گيري شد. هم چنين برخي شاخص هاي کيفيت ميوه تعيين شد. غلظت فسفر و پتاسيم در خاک گلخانه ها بسيار بالاتر از حد بحراني آنها بود. ميانگين غلظت آهن، مس و منگنز قابل عصاره گيري با DTPA خاک به ترتيب برابر با 12.0، 1.98 و 14.50 ميلي گرم در کيلوگرم بود. ميانگين غلظت کلسيم در برگ خيار بيشتر و در ميوه کمتر از آستانه کفايت بود. بيشتر نمونه هاي ميوه دچار کمبود پتاسيم، آهن، روي، مس و منگنز بودند. ميانگين غلظت نيترات (336 ميلي گرم در کيلوگرم وزن تر) و سرب بخش خوراکي خيار (0.34 ميلي گرم در کيلوگرم وزن تر) بالاتر از حد مجاز بود. غلظت اسيد آسکوربيک ميوه با غلظت آهن ارتباط مثبت و معني داري داشت. هم چنين بين غلظت منيزيم ميوه با ميزان کل مواد جامد محلول هم بستگي مثبت و با درصد رطوبت ميوه ها هم بستگي منفي ديده شد. نتايج نشان داد که مديريت تغذيه اي نامطلوب در گلخانه هاي خيار علاوه بر کمبود عناصر غذايي کم مصرف، افزايش غلظت نيترات و سرب را در پي داشته که از جهت سلامت مصرف کنندگان داراي اهميت است.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

سنایی استوار، آ.، و خوشگفتارمنش، ا.، و میرزاپور، م. (1389). برخی ویژگی های کیفی و وضعیت تغذیه ای خیار گلخانه ای در استان قم. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), 14(54), 123-133. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=163922



Vancouver : کپی

سنایی استوار آزاده، خوشگفتارمنش امیرحسین، میرزاپور محمدهادی. برخی ویژگی های کیفی و وضعیت تغذیه ای خیار گلخانه ای در استان قم. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی). 1389 [cited 2022January21];14(54):123-133. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=163922



IEEE : کپی

سنایی استوار، آ.، خوشگفتارمنش، ا.، میرزاپور، م.، 1389. برخی ویژگی های کیفی و وضعیت تغذیه ای خیار گلخانه ای در استان قم. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی), [online] 14(54), pp.123-133. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=163922.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 297 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی