برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1389 , دوره  14 , شماره  53 ; از صفحه 1 تا صفحه 7 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير پتاسيم و کلسيم بر پاسخ گلرنگ به شوري ناشي از کلريد سديم در محيط آبکشت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثر افزايش غلظت پتاسيم و کلسيم در محيط آبکشت بر پاسخ گلرنگ به شوري آزمايشي در قالب طرح کاملا تصادفي اجرا گرديد. در اين آزمايش چهار تيمار آزمايشي شامل محلول غذايي جانسون شور (حاوي 100 ميلي مولار کلريد سديم)، محلول جانسون شور + 10 ميلي مولار پتاسيم، محلول جانسون شور + 5 ميلي مولار کلسيم و محلول جانسون شور + 5 ميلي مولار کلسيم + 10 ميلي مولار پتاسيم در نظر گرفته شدند. هم چنين يک تيمار حاوي محلول غذايي جانسون کامل بدون اضافه کردن نمک به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. شوري باعث کاهش سطح برگ، وزن خشک اندام هوايي، غلظت پتاسيم و کلسيم و افزايش غلظت سديم در اندام هوايي گلرنگ شد. افزايش غلظت کلسيم در محلول غذايي باعث کاهش آثار منفي شوري بر رشد گياه شد به طوري که با افزايش غلظت کلسيم محلول غذايي شور ميزان کاهش سطح برگ و وزن خشک اندام هوايي گياه در مقايسه با ساير تيمارها کمتر بود. افزايش غلظت پتاسيم در محلول غذائي نتوانست موجب بهبود رشد گياه در شرايط تنش شوري شود. افزايش توام غلظت پتاسيم و کلسيم در محلول غذايي باعث کاهش بيشتر وزن خشک گياه در محيط شور شد. نتايج به دست آمده از اين آزمايش نشان داد که افزايش غلظت کلسيم در محلول غذايي مي تواند تا حدودي آثار مخرب شوري بر رشد گياه را تعديل نمايد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 105
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی