برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

مقايسه تاثير کودهاي شيميايي و کودهاي آلي بر عملکرد و برخي خصوصيات تغذيه اي دانه برنج

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد لاهیجان، گروه مهندسی علوم و صنایع غذایی، لاهیجان، ایران
 
چکیده: 

اين مطالعه با هدف مقايسه تاثير کودهاي شيميايي و کودهاي آلي بر خصوصيات کيفي و تغذيه اي برنج در موسسه تحقيقات برنج کشور به صورت آزمايش فاکتوريل و در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي در سه تکرار انجام گرفت. در اين آزمايش کود نيتروژن با چهار سطح (0، 40، 60 و 80 کيلوگرم در هکتار) از منبع کود اوره تحت عنوان فاکتور اول و کود گاوي با سه سطح (0، 10 و20  تن در هکتار) و کمپوست آزولاي پوسيده با يک سطح (5 تن در هکتار) تحت عنوان فاکتور دوم در نظر گرفته شد. ميزان عملکرد و خصوصيات کيفي برنج شامل درصد آميلوز (AC)، قوام ژل (GC)، دماي ژلاتينه شدن (GT) و در نهايت ميزان پروتئين دانه مورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان داد مقادير مختلف کودهاي شيميايي در تمامي سطوح بر کليه ويژگي هاي کيفي اختلافات معني داري ايجاد مي کند، به طوري که تيمار 80 کيلوگرم نيتروژن در هکتار بيشترين عملکرد و بيشترين GC را داشته است در حالي که بيشترين AC،GT  و پروتئين به ترتيب در تيمارهاي 40، 0 و 60 کيلوگرم نيتروژن در هکتار به دست آمد. در بين سطوح مختلف کودهاي آلي اختلاف معني داري بر روي درصد آميلوز و مقدار پروتئين ديده نمي شود اما بيشترين عملکرد در شرايط استفاده از کمپوست آزولا به مقدار 5 تن در هکتار به دست مي آيد در حالي که تيمار 10 تن در هکتار کود گاوي بالاترين GC و GT را به وجود مي آورد. نتايج اثرات متقابل کودهاي شيميايي و آلي نشان داد که بالاترين مقدار AC تحت تيماري عاري از هرگونه کود شيميايي و آلي به دست آمد. کود گاوي در مقدار 10 تن در هکتار بدون هيچ گونه کود شيميايي بيشترين GC و GT را داشت اما بالاترين عملکرد در تيمار استفاده از بيشترين سطح کود شيميايي اوره همراه با شرايط استفاده 5 تن در هکتار آزولا حاصل شد. حداکثر پروتئين در تيمار 20 تن در هکتار کود گاوي و 60 کيلوگرم در هکتار نيتروژن اندازه گيري شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

نصراله زاده ماسوله، آ.، و پاشابایرام اوغلو، ز.، و امیری، ا.، و رضوی پورکومله، ت.، و شریف فر، ا.، و طایفه، م. (1389). مقایسه تاثیر کودهای شیمیایی و کودهای آلی بر عملکرد و برخی خصوصیات تغذیه ای دانه برنج. علوم زیستی, 4(2 (پیاپی 13)), 85-95. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=162417



Vancouver : کپی

نصراله زاده ماسوله آذین، پاشابایرام اوغلو زمان اف، امیری ابراهیم، رضوی پورکومله تیمور، شریف فر اصغر، طایفه ماندانا. مقایسه تاثیر کودهای شیمیایی و کودهای آلی بر عملکرد و برخی خصوصیات تغذیه ای دانه برنج. علوم زیستی. 1389 [cited 2021August02];4(2 (پیاپی 13)):85-95. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=162417



IEEE : کپی

نصراله زاده ماسوله، آ.، پاشابایرام اوغلو، ز.، امیری، ا.، رضوی پورکومله، ت.، شریف فر، ا.، طایفه، م.، 1389. مقایسه تاثیر کودهای شیمیایی و کودهای آلی بر عملکرد و برخی خصوصیات تغذیه ای دانه برنج. علوم زیستی, [online] 4(2 (پیاپی 13)), pp.85-95. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=162417.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 228 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی