برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1390 , دوره  3 , شماره  3 ; از صفحه 211 تا صفحه 219 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي اثر پروتئين خام و متيونين جيره بر توليد و کيفيت تخم مرغ مرغها در فاز دوم تخمگذاري

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
 
چکیده: 

براي بررسي اثر سطوح مختلف پروتئين خام و متيونين جيره بر شاخص هاي توليدي تخم مرغ، 420 قطعه مرغ تخمگذار هاي لاين (Hy-line W-36) به 60 گروه 7 قطعه اي و هر چهار گروه (تکرار) بطور تصادفي به يکي از 15 تيمار غذايي اختصاص يافتند. سه سطح پروتئين (13، 14 و 15 درصد) و پنج سطح متيونين (0.25، 0.28، 0.31، 0.34 و 0.37 درصد) به روش فاکتوريل 5×3 اعمال شدند. مرغها به مدت سه دوره 28 روزه از سن 50 تا 62 هفتگي تغذيه شدند تعداد تخم مرغ و تلفات روزانه ثبت و مصرف خوراک در پايان هر دوره اندازه گيري شد. با افزايش سطح پروتئين جيره از 13 به 15 درصد، توليد تخم مرغ به طور معني داري از 54 به 59.4 درصد در کل دوره افزايش يافت. وزن تخم مرغ، گرم تخم مرغ توليدي روزانه و مصرف خوراک نيز با افزايش سطح پروتئين جيره به ترتيب 1.7 گرم، 3.4 گرم و 2.8 گرم افزايش پيدا کرد. افزايش سطح پروتئين جيره، ضريب تبديل غذا و درصد محتويات و آلبومين تخم مرغ را به صورت معني دار بهبود داد. در حاليکه درصد تخم مرغ هاي شکسته، درصد پوسته و وزن مخصوص تخم مرغ با افزايش درصد پروتئين جيره به طور معني دار کاهش پيدا کردند. درصد زرده تخم مرغ تحت تاثير تغيير سطح پروتئين جيره قرار نگرفت. با افزايش سطح متيونين جيره (از 0.5 به 0.37 درصد)، توليد تخم مرغ، وزن تخم مرغ، گرم تخم مرغ توليدي روزانه، مصرف خوراک و کل محتويات تخم مرغ در کل دوره آزمايش به ترتيب حدود 8.2 درصد، 4 گرم، 6.6 گرم، 8.7 گرم و 0.6 گرم بهبود يافت. تغيير سطح متيونين جيره تاثيري بر ضريب تبديل خوراک، وزن مخصوص تخم مرغ، درصد تخم مرغهاي شکسته، پوسته، زرده و آلبومين تخم مرغ نداشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 137
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی