برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1391 , دوره  26 , شماره  1 ; از صفحه 68 تا صفحه 77 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير سطوح شوري بر ويژگي هاي مورفولوژيکي و فيزيولوژيکي دو رقم انگور

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه
 
چکیده: 
در اين پژوهش تحمل دو رقم انگور (قزل ازوم و بيدانه قرمز) بر اساس آزمايش فاکتوريل در قالب طرح پايه بلوک هاي کامل تصادفي در چهار تکرار، در سطوح مختلف شوري (صفر، 50، 100، 150 ميلي مولار) مورد ارزيابي قرار گرفت. تنش شوري بر روي نهال هاي يک ساله انگور با 4جوانه انجام شد. سه ماه بعد از شروع تيمار تنش، نتايج داده ها جمع آوري گرديد. بر اساس نتايج بدست آمده تاثير رقم و سطوح شوري بر صفات مورفولوژيکي و فيزيولوژيکي معني دار بود. اما سطوح مختلف شوري تاثيري بر طول ساقه نداشت. اثر متقابل رقم× سطوح شوري در طول ساقه، وزن تر و خشک برگ، وزن خشک ساقه، شاخص کلروفيل، ميزان قندهاي محلول و دماي برگ معني دار بود. با افزايش سطح شوري، تعداد برگ در هر بوته، سطح برگ، وزن تر و خشک برگ، وزن خشک ساقه و ريشه، محتواي نسبي آب برگ و شاخص کلروفيل به طور معني دار کاهش يافت. اما ميزان پرولين، قندهاي محلول و دماي برگ افزايش يافت. تمامي صفات اندازه گيري شده در رقم قزل ازوم بيشتر بود. اما ميزان دماي برگ آن نسبت به رقم قرمز بيدانه کمتر بود. بر اساس نتايج به دست آمده، قزل ازوم از لحاظ خصوصيات مورفولوژيکي و فيزيولوژيکي نسبت به رقم قرمز بيدانه، در مقابل سطوح مختلف شوري اعمال شده مقاوم بود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

جلیلی مرندی، ر.، و حسنی، ع.، و دولتی بانه، ح.، و حاجی تقی لو، ر.، و یوسف زاده، ح. (1391). تاثیر سطوح شوری بر ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی دو رقم انگور. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی), 26(1), 68-77. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=161070



Vancouver : کپی

جلیلی مرندی رسول، حسنی عباس، دولتی بانه حامد، حاجی تقی لو رامین، یوسف زاده حسین. تاثیر سطوح شوری بر ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی دو رقم انگور. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی). 1391 [cited 2022January27];26(1):68-77. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=161070



IEEE : کپی

جلیلی مرندی، ر.، حسنی، ع.، دولتی بانه، ح.، حاجی تقی لو، ر.، یوسف زاده، ح.، 1391. تاثیر سطوح شوری بر ویژگی های مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی دو رقم انگور. علوم باغبانی (علوم و صنایع کشاورزی), [online] 26(1), pp.68-77. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=161070.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 119 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی