اشرشيا کولي O157: H7(Q2)" />
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

تعيين ميزان حداقل غلظت بازدارندگي (MIC) ليزوزيم و آويشن شيرازي بر باکتري E. coli O157: H7

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، خیابان آزادی، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی
 
چکیده: 

مقدمه: به منظور کاهش، جلوگيري از رشد و يا حذف اجرام بيماري ‌زا و عوامل فساد مواد غذايي تحقيقات فراواني در جهت يافتن نگهدارنده ‌هاي طبيعي صورت گرفته‌ و در حال حاضر نيز در حال انجام است.
هدف: اين مطالعه به منظور بررسي حداقل غلظت بازدارندگي
(MIC) ليزوزيم و اسانس آويشن شيرازي بر باکتري E. coli O157: H7 و همين ‌طور تاثير غلظت ‌هاي تحت بازدارنده‌ اين ترکيبات‌ بر منحني رشد باکتري فوق انجام گرفته است.
روش مطالعه: در اين طرح غلظت‌ هاي مختلف ليزوزيم (صفر،
125، 250، 500 و 1000 ميکروگرم در ميلي ‌ليتر) و اسانس آويشن شيرازي (صفر، 0.005، 0.01، 0.02، 0.04 و 0.08 درصد) ‌به صورت تنها و توام با هم در محيط آبگوشت قلب و مغز جهت تعيين MIC اسانس آويشن شيرازي و ليزوزيم به روش ماکرودايلوشن و ميکرودايلوشن و همچنين اثر غلظت ‌هاي تحت بازدارنده‌ اين ترکيبات ‌بر منحني رشد باکتري E. coli O157: H7 بررسي شد.
نتايج: ميزان حداقل بازدارندگي اسانس در دو روش
0.04 درصد به دست آمد، در حالي که غلظت 1000 ميکروگرم در ميلي ‌ليتر ليزوزيم نتوانست مانع رشد باکتري مذکور گردد. همچنين نتايج بررسي اثر ترکيبي نشان داد که بالاترين غلظت ليزوزيم نيز نتوانست ميزانMIC  محاسبه شده براي اسانس را کاهش دهد. اثر ترکيبي غلظت‌ هاي تحت بازدارنده‌ اسانس به تنهايي و همراه با ليزوزيم نشان داد که ترکيب اين دو با هم باعث افزايش فاز تاخيري و کاهش سرعت رشد باکتري مورد نظر شد.
نتيجه‌ گيري: استفاده توام ليزوزيم و اسانس باعث کاهش
MIC نشد اما ترکيب اين دو ماده باعث افزايش فاز تاخيري شده که داراي اهميت در ميکروبيولوژي مواد غذايي است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 327
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی