برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر اسانس زيره سبز بر روي رشد باکتري باسيلوس سرئوس در يک مدل غذايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* کرج، بلوار موذن، دانشگاه آزاد اسلامی کرج، دانشکده دامپزشکی، گروه بهداشت مواد غذایی
 
چکیده: 

مقدمه: باسيلوس سرئوس باکتري است گرم مثبت و اسپوردار که اغلب در فرآورده‌ هاي غذايي مانند گوشت، سبزيجات، سوپ، برنج، شير و ساير فرآورده ‌هاي لبني تکثير مي ‌نمايد. بين 1 الي 20 درصد تمامي موارد شيوع مسموميت ‌هاي غذايي در جهان به دليل باسيلوس سرئوس بوده است. امروزه توجه و علاقه فزاينده به استفاده از اسانس هاي گياهي به عنوان نگه ‌دارنده‌ هاي طبيعي براي غذا وجود دارد. يک نمونه از اين افزودني ‌هاي ضدميکروبي طبيعي اسانس زيره سبز است و تاکنون مهار رشد چندين باکتري بيماري ‌زا توسط اين اسانس در مقالات مختلف گزارش شده است.
هدف: هدف از اين تحقيق ارزيابي اثر ضدميکروبي اسانس زيره سبز عليه باکتري باسيلوس سرئوس در يک مدل غذايي است.
روش بررسي: اسانس گياه زيره سبز به وسيله روش تقطير با بخار آب استخراج شد و به کمک دستگاه رنگ ‌نگار گازي متصل به طيف ‌نگار جرمي مورد تحليل قرار گرفت. سپس تاثير غلظت‌ هاي مختلف اسانس (صفر، 50، 150، 300 و
450 ppm ) بر باکتري باسيلوس سرئوس در سوپ جو تجاري در دو دماي نگه ‌داري 10 و 25 درجه سانتي ‌گراد طي زمان‌ هاي معيني از آزمايش (روز صفر، 1، 2، 3، 4، 5، 6، 9، 12، 15، 18 و 21) مورد بررسي قرار گرفت.
نتايج: لگاريتم باکتري باسيلوس سرئوس به وسيله غلظت‌ هاي‌ 300 و
450 ppm اسانس در دماي نگه‌ داري 10 درجه سانتي ‌گراد و همچنين غلظت 450 ppm اسانس در دماي نگه ‌داري 25 درجه سانتي‌ گراد به طور معني ‌داري کاهش پيدا کرد (p<0.01).
نتيجه ‌گيري: يافته‌ هاي اين پژوهش نشانگر اثرات بالقوه مهارکننده اسانس زيره سبز بر باکتري باسيلوس سرئوس در مدل غذايي (سوپ جو تجاري) بود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 173
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی