نسخه جدید سایت SID.ir

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1390 , دوره  7 , شماره  1 ; از صفحه 61 تا صفحه 71 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر رژيم غذايي غني از روغن زيتون بر سطح قند و ليپيدهاي پلاسما در زنان داراي اضافه وزن

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه تغذیه و بیوشیمی، دانشکده بهداشت، انستیتوی تحقیقات بهداشتی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
 
چکیده: 
مقدمه: رژيم غذايي غني از روغن زيتون به عنوان يک منبع اسيدهاي چرب تک غير اشباع، از طريق کاهش شاخص ‌هاي ليپيدي پلاسما در کاهش بيماري ‌هاي قلبي - عروقي نقش دارد. هدف از انجام اين مطالعه، بررسي اثر رژيم غذايي غني از روغن زيتون بر سطح پلاسمايي شاخص ‌هاي قند و ليپيد پلاسما در زنان داراي اضافه وزن بود.روش ‌ها: اين مطالعه به صورت يک کارآزمايي باليني متقاطع طراحي شد که در آن 17 زن سالم داراي اضافه وزن در محدوده سني 50-20 سال و محدوده BMI=25-9.29، با روش تخصيص تصادفي به دو گروه تقسيم شدند. يک گروه رژيم غذايي معمولي محدود از انرژي [51 درصد کربوهيدرات، 15 درصد پروتئين، 34 درصد چربي کل، 16 درصد SFA (Saturated fatty acid)، 8 درصد MUFA (Mono unsaturated fatty acid) و 10 درصد PUFA (Poly unsaturated fatty acid) [و گروه ديگر رژيم محدود از انرژي و غني از روغن زيتون (ترکيب درشت مغذي ‌ها شبيه رژيم معمولي ولي با 8 درصد SFA، 16 درصد MUFA و 10 درصدPUFA ) دريافت کردند. طول مدت مداخله در هر فاز 6 هفته و بين دو فاز نيز 2 هفته Wash-out بود. سطوح پلاسمايي قند، کلسترول، تري گليسيريد، LDL و HDL در حالت ناشتا در ابتدا و انتهاي هر دو فاز اندازه‌ گيري شد. تغييرات شاخص ‌هاي ذکر شده در طول هر فاز مطالعه محاسبه و با استفاده از آزمون Paired-t مقايسه گرديد.يافته ‌ها: سطوح پلاسمايي قند، کلسترول، تري گليسيريد، LDL و HDL در حالت ناشتا در طول هر دو نوع رژيم غذايي کاهش يافت و ميزان کاهش آن در رژيم غذايي غني از روغن زيتون در مقايسه با رژيم غذايي معمولي اندکي بيشتر بود، ولي به حد معني ‌داري نرسيده بود.نتيجه‌ گيري: رژيم غذايي غني از روغن زيتون در مقايسه با رژيم معمولي غلظت پلاسمايي قند، کلسترول، تري گليسيريد، LDL و HDL ناشتا را بيشتر کاهش داد، اما اين اختلاف از نظر آماري معني ‌دار نبود.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
  • ندارد
 
طرح های مرتبط: 
 
مقالات بین المللی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

کبیری، ا.، و حسین زاده، م.، و حقیقت دوست، ف.، و اسماعیل زاده، ا. (1390). بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بر سطح قند و لیپیدهای پلاسما در زنان دارای اضافه وزن. تحقیقات نظام سلامت, 7(1), 61-71. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=160684



Vancouver : کپی

کبیری اکرم، حسین زاده محمدجواد، حقیقت دوست فهیمه، اسماعیل زاده احمد. بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بر سطح قند و لیپیدهای پلاسما در زنان دارای اضافه وزن. تحقیقات نظام سلامت. 1390 [cited 2022May22];7(1):61-71. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=160684



IEEE : کپی

کبیری، ا.، حسین زاده، م.، حقیقت دوست، ف.، اسماعیل زاده، ا.، 1390. بررسی اثر رژیم غذایی غنی از روغن زیتون بر سطح قند و لیپیدهای پلاسما در زنان دارای اضافه وزن. تحقیقات نظام سلامت, [online] 7(1), pp.61-71. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=160684.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 122 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی