برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
زمستان 1390 , دوره  3 , شماره  4 ; از صفحه 435 تا صفحه 443 .
 
عنوان مقاله: 

ارزش غذايي تفاله انگور و برگ مو کشمشي با استفاده از روش هاي کيسه هاي نايلوني و توليد گاز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مراغه
 
چکیده: 

به منظور تعيين ارزش غذايي برگ مو کشمشي و تفاله انگور واريته سفيد با استفاده از روش هاي کيسه هاي نايلوني و آزمون توليد گاز تحقيق حاضر انجام شد. در اين پژوهش تعداد دو راس گوسفند نر اخته فيستولاگذاري شده ( 45±2کيلوگرم) نژاد قزل مورد استفاده قرار گرفتند. مقدار گاز توليدي در زمان هاي 2، 4، 6، 8، 12، 16، 24، 36، 48 و 72 ساعت و تجزيه پذيري به روش کيسه هاي نايلوني تا زمان 96 ساعت اندازه گيري گرديد. ضرايب تجزيه پذيري بخش محلول پروتئين خام برگ مو و تفاله انگور به ترتيب 5.34 و 6.48 درصد و براي بخش قابل تخمير به ترتيب 32.87 و 15.90 درصد بودند. پتانسيل توليد گاز بخش محلول و بخش غيرمحلول (a+b) برگ مو و تفاله انگور به ترتيب 289.49 و 249.93 ميلي ليتر در گرم ماده خشک بودند. همچنين نرخ توليد گاز اين مواد خوراکي به ترتيب 0.01 و 0.02 درصد در ساعت بودند. پروتئين قابل متابوليسم برگ مو و تفاله انگور به ترتيب 126.62 و 150.00 گرم در کيلوگرم ماده خشک بود که از لحاظ آماري تفاوت معني داري داشتند. ضريب همبستگي به دست آمده بين تجزيه پذيري ماده خشک و ميزان گاز توليدي براي برگ مو و تفاله انگور به ترتيب 0.97 و 0.87 بود و اين ضريب بين تجزيه پذيري پروتئين خام و ميزان گاز توليدي به ترتيب 0.99 و 0.98 بود. بالا بودن همبستگي بين روش هاي کيسه هاي نايلوني و توليد گاز نشان دهنده صحت استفاده از روش توليد گاز با هزينه کمتر در تعيين تجزيه پذيري مواد خوراکي است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

مقدم، م.، و تقی زاده، ا.، و نوبخت، ع.، و احمدی، ا. (1390). ارزش غذایی تفاله انگور و برگ مو کشمشی با استفاده از روش های کیسه های نایلونی و تولید گاز. پژوهش های علوم دامی ایران, 3(4), 435-443. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=160465



Vancouver : کپی

مقدم مهدی، تقی زاده اکبر، نوبخت علی، احمدی احمد. ارزش غذایی تفاله انگور و برگ مو کشمشی با استفاده از روش های کیسه های نایلونی و تولید گاز. پژوهش های علوم دامی ایران. 1390 [cited 2021November28];3(4):435-443. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=160465



IEEE : کپی

مقدم، م.، تقی زاده، ا.، نوبخت، ع.، احمدی، ا.، 1390. ارزش غذایی تفاله انگور و برگ مو کشمشی با استفاده از روش های کیسه های نایلونی و تولید گاز. پژوهش های علوم دامی ایران, [online] 3(4), pp.435-443. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=160465.



 

 
بازدید یکساله 259 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی